BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,78
ALTIN 2.497,40
GÜNCEL

Doların ateşi devam ediyor işte 18 Şubat dolar kuru

Geçtiğimiz hafta Merkez Bankası başkanı ve Hazine Bakanı Berat Albayrak'ın açıklamaları sonrası dar bantta dalgalanan dolar yeni haftaya yukarı yönlü başladı.

Geçtiğimiz hafta dolar için yoğun geçti. Cari denge ve işsizlik rakamlarının yanısıra gündemde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya ziyareti, TCMB Başkanı Murat Çetinkaya ve Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıklamaları vardı.

Geçen hafta dar bantta hareket eden dolar Merkez Bankası Başkanı Çetinkaya'dan gelen açıklamalarla 5.32 üzerine kadar çıktı. Bakan Albayrak'ın "Faizlerdeki düşüş iyi ama yeterli değil" sonrası TL yüksek politika faizinin de etkisiyle pozitif ayrıştı.

Dolar kuru 18 Şubat sabahına 5.28 üzerine hafif yukarı yönlü bir seyirle başladı. Geçen hafta 5.95 altında değişen Euro ise dolar karşısındaki değerlenmesine bağlı olarak 5.97 üzerinde hareket ediyor.

Öte yandan doların gözü bu hafta Fed tutanaklarında olacak. Çarşamba günü açıklanacak ABD Merkez Bankası'nın (Fed) toplantı tutanaklarında. Fed'in 29-30 Ocak toplantısının tutanaklarının satır aralarında para politikasının ipuçları aranacak. İşte kurdaki son durum:

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR