BIST 9.771
DOLAR 32,54
EURO 35,00
ALTIN 2.434,64
GÜNCEL

Dolar ve çeyrek altında son durum ne

Dün açıklanan enflasyon rakamları sonrası gerileyen dolar fiyatı artan petrol karşısında düşüşe geçmişti. Enflasyon rakamları sonrası 5.14'ü gören dolar kendini toparlayarak dünü 5.28'de kapatmıştı. Dolar güne 5.24 ile başladı gram altın ise 208 TL'den satılıyor.

Dün düşük çıkan enflasyon rakamları sonrası 5.14’leri gören dolar, Merkez Bankası’nın faiz indirimine gideceği söylentisi ve küresel pisayalarda petrol fiyatlarının artması ile saatler içinde 5.27’lere tekrar çıkmış günü 5.28 liradan kapatmıştı.

Bugün ise dolar 5,24 liradan satılmaya başlandı. Finansal Danışman Volkan Sarı Bloomberg HT'ye "Şu an günlük volatilite her ne kadar düşse de hala çok yüksek. Bu volatilite düşmeli. Merkez Bankası'nın tutumu kurda çok önemli olacak. Eğer faiz indirimine gitmezse kurda 5.20'nin altındaki seviyeleri tekrardan görebiliriz. Dip seviyelere yakın seviyelerdeyiz." ifadesini kullandı. 

ABD ile Çin’in aralarındaki ticaret savaşına 90 gün süreyle ara vermeleri petrolün sert yükselmesine neden oldu. Yatırımcılar bu hafta Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü’nün (OPEC) 6 Aralık’taki toplantısını izleyecekler. OPEC’in petrol üretim azaltma kararı alması bekleniyor.

ALTIN YÜKSELDİ
ABD ve Çin arasındaki 90 günlük savaş arası küresel piyasada doların düşmesine neden olurken altın ise yükselişe geçti.  Cuma günü 332 TL’den satılan çeyrek altın dün, 341 TL’ye çıkmıştı. Altın bugün hafta basında başlayan yükseliş trendini koruyor. İşte dolar ve altında son durum:

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR