BIST 9.071
DOLAR 32,38
EURO 34,98
ALTIN 2.326,16
GÜNCEL

Dolar ve altında son durum ne 13 Aralık

Dün sabaha 5.35 seviyelerinde uyanan dolar Fırat'ın doğusuna operasyon yapılacağının açıklanması ile 5.40'lara tırmanmış ancak bu yükseliş kalıcı olmamıştı. Bugün piyasalar Merkez Bankası'nın saat 14:00'da yapacağı toplantıyı beklerken dolar güne 5.35 seviyesinde başladı.

Dün sabaha sakin uyanan dolar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, birkaç gün içinde Fırat’ın doğusuna harekat başlatılacağını açıklamasının ardından 5.40 seviyesine yükselmiş ancak bu seviyede kalıcı olmamıştı.

Dolar 13 Aralık Perşembe gününe 5.35 seviyesinde uyanırken euro ise 6.1096'dan işlem görmeye başladı. Merkez Bankası Para Politikaları Kurulu bugün saat 14:00'da toplanacak. Toplantıda politika faizlerine dair alınacak karar piyasalar tarafından dört gözle beklenirken merkezin faizleri sabit tutması da bekleniyor.

Bir bankacı, “Harekat jeopolitik riskleri yeniden artıracak olması nedeniyle kurda yükselişe neden oldu. Dolar/TL açıklamanın ardından günün en yüksek seviyelerini gördü. Bu adım ABD’nin de bölgede olması nedeniyle bir yandan ilişkiler açısından da risk taşıyor” dedi.

Altın ise düne oranla yatay seyirde hareket ediyor. Dünü 214 TL'den kapatan gram altın bu sabaha aynı seviyede uyandı. İşte dolar ve altındaki son durum:

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR