BIST 9.139
DOLAR 32,36
EURO 35,04
ALTIN 2.324,67
GÜNCEL

Dolar ve altında son durum ne 12 Aralık

Dün, cari dengeleme rakamlarının açıklanması ile 5.40'ları test eden dolar güne 5.35 seviyelerinde uyandı. Yurt içi piyasalarında yarın Merkez Bankası'nın açıklayacağı faiz kararı merakla bekleniyor. Dün akşam saatlerinde 215 TL olan gram altın ise bugün yine aynı seviyeden güne başladı.

Dolar, çarşamba gününe 5.35 sevilerinde uyandı. Dün 5.40'lar test eden dolar da bu hafta dalgalanmanın devam etmesi bekleniyor. Yurt dışı piyasaların İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden çıkışını öngören Brexit konusundaki gelişmeler takip edilirken yurt içinde ise en kritik gün yarın.

Merkez Bankası Para Politikaları Kurulu, yarın toplanıyor. Merkez'in politika faizini sabit tutması bekleniyor. Öte yandan Hazine dün gerçekleştirdiği iki yıllık gösterge tahvil ihalesinde piyasadan ROT'ta 1.5 milyar TL, ihalede 504.4 milyon TL olmak üzere toplamda 2 milyar TL borçlandı. Hazine'nin Aralık ayı borçlanma programı çerçevesinde bugün gerçekleştirdiği iki yıllık gösterge tahvilin yeniden ihracında ortalama bileşik faiz yüzde 18.62 oldu.

İş Yatırım Hazine ve Portföy Yönetimi Uzmanı Burak Seçkin, “Dün ki ihalede Hazine yüksek tutarda satış yapmış gibi görünse de dağılıma bakıldığında aslında ağırlıklı olarak rekabetçi olmayan tekliflerde (ROT) borçlanma yapıldı, ihalede daha az satış gerçekleşti. Dolayısıyla faiz de piyasa seviyesinin oldukça altında oluştu. Düşük hacimlere rağmen ihale kaynaklı kısa kağıtta yukarı hareket var. Bundan sonra Hazine’nin ihale takvimine birebir bağlı kalmayacağının işareti bunlar” dedi.

İkincil piyasa faizlerinde yukarı yönlü bir seyir olduğunu söyleyen Seçkin, “Bu da algının bozulması ile ilgili. Hazine ihtiyaç duyduğu oranda çevirdi . Geçen ayı uzun kağıtların ihracının iptal edilmesi ardından gelecek haftaki 7 yıllık FRN’de de az satış bekliyorum, hatta belki iptal bile olabilir” dedi. İşte dolar ve altında son durum:

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR