BIST 9.485
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.497,71
GÜNCEL

Dolar ne kadar 11 Şubat 2016 Perşembe dolarda son durum

Dolar güne nasıl başladı? Dalgalı bir seyirde devam eden dolar güne 2,9270 seviyelerinde başladı.

Dolar kuru bugün 11 Şubat 2016 tarihli işlem güne başladı. Dolar kuru bugün açılış rakamları şöyle...

Dolar/TL, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen'ın dünkü açıklamalarının ardından 2,93 seviyelerinde dengelendi.

YELLEN'İN KONUŞMASI SONRASI DOLAR DENGELEDİ

Janet Yellen, dün Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi'ne yaptığı sunumda, son dönemde varlık fiyatlarında yaşanan büyük çaplı düşüşlerin, Amerikan ekonomisindeki büyümeyi daha az destekler hale geldiğini ifade etti.

Bu gelişmelerin ekonomiyi beklenenden kötü duruma getirmesinin faiz artış hızını düşürebileceğini belirten Yellen, buna karşın böyle bir yargıya varmak için henüz erken olduğunu kaydetti. Yellen'ın sunumunda piyasa beklentilerini değiştirecek yeni bir sinyal vermemesi sonrasında dolar/TL, en düşük 2,9176'yı görse de günü 2,92'nin hemen üzerinde tamamlamıştı.

DOLAR GÜNE YÜKSELİŞLE BAŞLADI

Dolar/TL, bugün ise güne yükselişle başladı ve en yüksek 2,9332'yi gördükten sonra şu dakikalarda 2,9290 seviyelerinden işlem görüyor. Avro/TL de şu dakikalarda dünkü kapanış seviyesine kıyasla yüzde 0,3 artışla 3,3060 seviyelerinde dengelendi.

YATIRICIMLAR GÜVENLİ LİMAN ARIYOR!

Analistler, piyasaların, Fed'in küresel piyasalardaki olumsuzluk ve oynaklığa bağlı olarak faiz artırımlarını öteleyebileceği beklentisinin yanında, ekonomik aktiviteye ilişkin endişelerle yatırımcıların güvenli liman arayışlarının devam ettiğini belirtiyor.

Dolar/TL için 2,90'ın altında kalıcılık sağlanması durumunda 2,87 seviyelerinin gündeme gelebileceğini aktaran analistler, 2,96'nın ise önemli direnç konumunda bulunduğunu kaydediyor.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR