BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,92
ALTIN 2.436,28
GÜNCEL

Dolar ne kadar 05 Mayıs 2016 dolarda son durum

Dolar ne kadar oldu 05 Mayıs dolar fiyatları ne olur? Dün akşam hareketli saatler yaşayan dolar güne nasıl başladı? Yükseliş devam eder mi? İşte detaylar...

Dolar, AK Parti'de olağanüstü kongre beklentisiyle dün gece 3 liraya yaklaştıktan sonra, dolar bugün 2,93'ün altında seyrediyor. TL'nin dolar karşısında geçen haftadan beri değer kaybı yüzde 6'yı aştı.

Dolar Ak Parti'de kongre kararı alınması sonrasında sert yükseldi.

Dolar/TL, dün akşam Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu arasında gerçekleşen görüşmenin ardından AK Parti'de önümüzdeki haftalarda olağanüstü kongre yegidileceği yönünde oluşan beklentilerle yükseldi.

DOLAR YÜKSELİŞE GEÇTİ

Geçen hafta dolardaki küresel zayıf seyre paralel altı ayın en düşük seviyeleri olan 2.80'in altında işlem gören dolar/TL  dün güne 2.85'in hemen üzerinde başladıktan sonra Erdoğan Davutoğlu görüşmesi öncesinde 2.8850 civarında işlem görüyordu.

CEMİL ERTEM'DEN DOLAR YORUMU

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, dolardaki yükselişle ilgili olarak, "Dolarda gelişmekte olan para birimlerinden büyük ayrışma yok. Piyasaların şu saatten sonra kongre kararını olumlu karşılaması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

NTV yayınına katılan Ertem şunları söyledi:  

"Dolarda gelişmekte olan para birimlerinden büyük ayrışma yok. Kongre kararıyla Türk Lirası hızla eridi ama gece sığ bir piyasa vardı. Bu sabah ise düzeltmeyi gördük. Akşam en kötü durumda bile Güney Afrika randı ile arasındaki fark yüzde 1'den azdı. 

Akşamki kararı piyasalar esasında yalnızca AK Parti'nin iç meselesi olarak algıladı. Siyasi belirsizliği önemli ölçüde ortadan kaldıracak. Piyasaların bunu şu saatten sonra olumlu karşılaması gerektiğini düşünüyorum. Şu an dolarda geriye gidiş var. ABD'den gelen haberler de doların geri gitmesini sağlayacak haberler.

DOLARIN İKİ ÜÇ GÜNDÜR YÜKSELİŞİ SPEKÜLATİF

Doların iki üç gündür yukarı çıkması spekülatif bir şey. Doları yukarı taşıyacak Fed üyeleri oy hakkı olmayan üyeler. Kriz sürecinde görebileceğimiz bir spekütatif hareket. Küresel piyasalarda ve Türkiye'de bugünden itibaren düzelme bekliyorum. Fed için yeni bir genişleme dalgası gelecek haberleri de gelmeye başladı.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR