BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.504,32
GÜNCEL

Dolar güne nasıl başladı 20 Aralık

Piyasaların merakla beklediği FED faiz kararları dün akşam saatlerinde açıklandı. Dolar beklenen karar öncesi sert satışlarla TL karşısında 5.21 seviyelerine inerken karar sonrası kendini topladı. Dolar 20 Aralık Perşembe sabahına ise 5.30 seviyesinden uyandı.

Küresel piyasaların merakla beklediği Amerikan Merkez Bankası (FED) faiz kararı dün akşam saatlerinde açıklandı. FED'in açıklaması öncesi TL karşısında sert düşüşle 5.21 seviyesine kadar gerileyen dolar, FED'in faiz attırma kararı ile   gün içideki kayıplarını azaltarak yeniden 5.30'un üzerini gördü.

Dolar 20 Aralık Perşembe sabahına 5.30 seviyesinden uyandı.

ABD İLE İLİŞKİLER VE SİYASİ GÜNDEM
Bankacılar jeopolitik gelişmelerin, Suriye’de devam eden belirsizliklerin, ABD-Türkiye ilişkilerinin yakından izlendiğini de belirttiler. Türkiye piyasaları bir kaç işlem gününde benzer piyasalara göre negatif ayrışma içerisinde. Bankacılar Suriye’de ABD askerlerinin de yer aldığı Fırat’ın doğusuna yönelik planlanan operasyonun piyasalarda bir risk unsuru olarak izlendiğini ve TL’deki negatif ayrışmanın belirleyicisi olduğunu söylüyorlar. İşte dolar kurundaki son durum:

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR