BIST 9.734
DOLAR 32,51
EURO 34,78
ALTIN 2.424,29
GÜNCEL

Dokunulmazlık teklifinde karar belli oldu

Meclis Anayasa Komisyonu'nda kavgaların yaşandığı ve yoğun tartışmalara neden olan dokunulmazlık görüşmelerinde karar verildi. Dokunulmazlık teklifi AK Parti CHP ve MHP'nin oylarıyla kabul edildi.

AK Parti'nin hakkında dosya bulunan milletvekillerinin dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliği teklifi komisyonda kabul edildi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop başkanlığında toplanan Anayasa Komisyonu, geçen hafta görüşülmeye başlanan ve kavga nedeniyle ertelenen teklifi ele aldı.

YİNE KAVGA ÇIKTI

TBMM Anayasa Komisyonunda, dokunulmazlıklarla ilgili anayasa değişikliği teklifinin görüşmelerinde kavga çıktı. Bazı milletvekilleri yaralandı, salon kullanılamaz hale geldi.

BEKİR BOZDAĞ KINADI

Teklifin geneli üzerinde söz alan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, komisyonun geçen haftaki görüşmeleri sırasında yaşananları kınadığını belirterek, komisyonların herhangi bir konunun enine boyuna tartışıldığı yerler olduğunu söyledi. Anayasa Komisyonu'nda görüşülen dokunulmazlık dosyaları toplantısı gergin bir şekilde ilerledi. Toplantıda çıkan kavgada bazı vekiller yaralandı. Daha sonra devam eden görüşmelerde Anayasa değişikliği Meclis Komisyonu'nda kabul edildi.

DOKUNULMAZLIK FEZLEKESİ EN ÇOK KİMİ ETKİLEYECEK?

Davutoğlu tarafından TBMM'de olduğu belirtilen, 506 fezleke 112 milletvekilini ilgilendiriyor. Bu fezlekelerden, 278'i HDP'li 41 milletvekiliyle ilgili. CHP'li 33 milletvekili için ise 116 fezleke hazırlanmış durumda. AKP'li 21 milletvekili için hazırlanan 41 fezleke de TBMM'de bulunuyor. MHP'li 6 vekil için ise 14 fezleke hazırlandı.

LİDERLER FEZLEKE SAYISINDA DA LİDER

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partilerinde en çok fezlekeye sahip olan isimler. Kılıçdaroğlu hakkında 37 fezleke hazırlanırken, Demirtaş için ise 57 fezleke hazırlanmış durumda.

BULDAN İÇİN 46 FEZLEKE

HDP'li Figen Yüksekdağ hakkında hazırlanan fezleke sayısı ise 7. TBMM Başkavekili Pervin Buldan hakkında da 46 fezleke hazırlandı.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR