BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.509,35
MEMUR

Doğumdan sonra kıdem tazminatı!

Sivil toplum kuruluşu change.org kadın çalışanların doğum yaptıktan sonra kıdem tazminatı alabilmesi için imza kampanyası başlattı.

1475 sayılı iş kanununun 14. maddesinde kıdem tazminatı almaya hak kazanma koşulları belirtiliyor. Bu koşullar içerisinde kadın işçinin evlendikten sonra 1 yıl içerisinde istifa etmesi halinde kıdem tazminatı almaya hak kazanacağı maddesi de yer alıyor.

Aynı haktan doğum nedeni ile işten ayrılan kadın çalışanların da yararlanabilmesi için sivil toplum kuruluşu change.org imza kampanyası başlattı. İmzalar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Süleyman Soylu'ya sunulacak.

Change.org'un doğum nedeniyle kıdem tazminatı alınabilmesi hakkında yaptığı açıklama şöyle:

Evladına bakacak kimse olmadığı için yıllardır emek verdiği işinden ayrılmak durumunda kalan anneler de, emeklerinin karşılığı olarak kıdem tazminatlarını alabilmeliler. Bu durum, çoğu kadın için en az evlenme nedeniyle ayrılma kadar elzem bir işten ayrılma nedeni ve mağdur durumda olan kadın sayısı azımsanamaz.

Hali hazırda geçerli olan kanunda bu şekilde bir iyileştirme yoluna gidilerek, çocuğuna bakmak için işten ayrılan kadınların da kıdem tazminatını alabilmesini istiyoruz.

İMZA KAMPANYASINA KATILMAK İÇİN TIKLAYIN!

 

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR