BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
MEMUR

Doğuma bağlı aylıksız izin süreleri değişti!

Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla onaylandı. Resmi Gazete'de bugün yani 10 Şubat'ta yürülüğe giren kanunda doğum izni de değişti. İşte detaylar...

29.01.2016 tarihinde TBMM’de kabul edilen ve bugün Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 6663 sayılı Torba Kanunu'nda doğuma bağlı aylıksız izin süreci de belirlendi. Detaylar haberimizde...

Daha önce doğum nedeniyle aylıksız izin süresi kullanan memurlar artık derece ve kademe terfilerine sayılacak.

DOĞUMA BAĞLI AYLIKSIZ İZİN SÜRECİ NASIL DEĞİŞTİ?

Memurların, doğum sonrası aylıksız izinde geçirdikleri her yıl için bir kademe ilerlemesi ve her 3 yıl için bir derece yükselmesi verilecek. Memurlara, doğum öncesi analık izninin başlaması gereken tarihten önce gerçekleşen doğumlarda, doğumdan analık izninin başladığı tarihe kadarki süre doğum sonrası analık iznine ilave edilecek.

Yeni düzenlemeyle birlikte memur, aylıksız izinli süresini borçlansa bile kıdem aylığını, kazanılmış hak aylığını olumlu derecede etkileyecektir.

KANUN HANGİ TARİHTE ETKİLİ OLMAYA BAŞLAYACAK?

Kanunun yürürlük tarihinden önce aylıksız izne ayrılanların bu durumdan faydalanamayacak. Bu değişiklik öncesinde aylıksız izinli süreleri derece ve kademe ilerlemelerinde sayılmayanların bu sürelerinin sayılması eşitlik açısından uygun olacağı düşünülüyor.

KANUN NE DİYOR?

MADDE 5- 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 36 ncı maddesinin "Ortak Hükümler" bölümünün (C) fıkrasına aşağıdaki bent eklenmiştir.

"8- 108 inci maddenin (B) fıkrası uyarınca kullanılan aylıksız izin süreleri, her yıl için bir kademe ilerlemesi ve her üç yıl için bir derece yükselmesi verilmek suretiyle değerlendirilir."

MADDE 11- 657 sayılı Kanuna aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

"GEÇİCİ MADDE 42- 36 ncı maddenin "Ortak Hükümler" bölümünün (C) fıkrasının (8) numaralı bendi hükmü, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten sonra 108 inci maddenin (B) fıkrası kapsamında aylıksız izne ayrılanlar hakkında uygulanır. Anılan tarihte bu şekilde aylıksız izin kullananlar ise kalan izin süreleri bakımından söz konusu bent hükmünden yararlandırılır."

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR