BIST 9.080
DOLAR 32,41
EURO 35,05
ALTIN 2.328,51
İŞÇİ

Doğum izninde 3 Mart 2013 gelişmeleri neler?

Doğum izni ne zaman 6 ay yani 14 haftaya çıkacak? Fatma Şahin, çalışmaların 15 gün içinde biteceğini açıkladı. 3 Mart 2013 doğum izni haberleri.

DOĞUM İZNİ İÇİN ÇALIŞMALAR 15 GÜN İÇİNDE BİTECEK!

Fatma Şahin, yarı zamanlı, evden ve çağrı üzerine çalışma sisteminin de getirileceğini kaydetti. Gazetelerin Ankara Temsilcilerine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın son dönem çalışmaları hakkında bilgi veren Fatma Şahin, kadın istihdamını ve doğurganlık oranını artırmak için sürdürdükleri çalışmanın bitme aşamasına geldiğini söyledi. Doğum izni, süt izni, esnek çalışma gibi modelleri içeren hazırlığın 15 gün içinde tamamlanacağını anlatan Bakan Şahin, güvenceli esneklikmodelini öngördüklerini belirtti.

KADIN İSTİHDAMI AVRUPA’DA YÜZDE 40

Kadın istihdamında, yarı zamanlı, evden ve çağrı üzerine çalışma gibi modeller üzerinde durduklarını kaydeden Şahin, Avrupa’da bazı ülkelerde kadın istihdamının yüzde 40’lar düzeyinde bu yöntemlerle gerçekleştiğini ifade etti.

Bu modelle birlikte doğurganlık oranlarının da artacağını vurgulayan Şahin, çocuk desteğiyle ilgili modelleri incelediklerini ve erken yaşa desteğin verimli olduğunu gördüklerini anlattı.

Kadınlar için iş hayatı ile aile hayatının uygunlaştırılması eksenli çalıştıklarını belirten Şahin, bunun nüfus artış oranını etkileyeceğini söyledi.

Şahin, Türkiye’nin batı illerinde nüfus artış hızının AB ortalamasında olduğunu, yaşlanmanın hızla yükseldiğini vurguladı.

İSTİHDAMIN 3’TE BİRİ KADIN

Türkiye’de son teşviklerle artan 4,5 milyon istihdamın, 1,5 milyonunun kadın olduğunu söyleyen Şahin, gayrimenkul edinmede de çarpıcı rakamlar verdi.

Türkiye’de 2001’de yüzde 3 olan kadınların gayrimenkul sahipliği oranının şu an yüzde 35’e çıktığını, bunun dünya ortalamasının yüzde 1 olduğunu söyledi. Kadın istihdamını artırmak için tasarımve pazarlama alanına yoğunlaştıklarını açıklayan Bakan Şahin, bu çerçevede önümüzdeki günlerde dünya çapında tasarımcıların Türkiye’ye getirileceğini duyurdu.

Şahin, devlette kadın istihdamının yüzde 33, özel sektörde yüzde 22 ile daha düşük olduğunu belirtirken üst düzey yöneticilerle ilgili çarpıcı bir istatistik açıkladı.

Türkiye’de mevcut CEO’ların yüzde 12’sinin kadın olduğunu, bu oranın Avrupa ve ABD’deki oranın iki katı olduğunu söyleyen Şahin, özellikle finans sektöründe kadınların çok etkin olduklarını vurguladı.

Yorumlar 20 Yorum
ÇOK OKUNANLAR