BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
SAĞLIK

Doğu'daki sağlık personeline 2 müjde ek ödeme!

Terörden etkilenen Doğu illerinde görev yapan sağlıkçılara 2 müjde birden; bir maaş ikramiye verilecek. Ayrıca döner sermaye kapsamında da hemşirelere 1.500, pratisyen hekimlere 5.500 ve uzman hekimlere 11 bin lira ek ödeme yapılacak.

PKK terörünün kol gezdiği Doğu illerinde görev yapan sağlık personeline 2 müjde üst üste geldi. Bunlardan ilki birer maaş ikramiye, ikincisi ise diğer illerdeki döner sermaye eşleştirmesi yoluyla 11 bin liraya varan ek ödeme...

Akşam'da yer alan habere göre, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, terör saldırılarının arttığı ve sokağa çıkma yasağının uygulandığı ilçelerde zaman zaman sağlık hizmetlerinin sunulmasında da sıkıntılar yaşadıklarını söyledi. Soruna farklı boyutlarda çözüm bulmaya çalıştıklarını belirten Gümüş, sağlık camiasının da terör saldırılarında şehit verdiğini, bazı çalışanların ise yaralandığını hatırlattı.

EK ÖDEME VE DÖNER SERMAYE DESTEĞİ

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, terör saldırıları nedeniyle güç koşullarda görev yapan ve mağduriyet yaşayan sağlık çalışanlarına ek ödeme ve döner sermaye desteği verileceğini açıkladı.

 

ÖDEMELER NE ZAMAN YAPILACAK?

Sağlık çalışanlarının hizmet vermesinin engellenmesinin kabul edilemez olduğunu vurgulayan Gümüş, "Şu anda başta Cizre, Nusaybin, Silopi ve Dargeçit ilçeleri olmak üzere terör bölgelerinde bulunan personelimize ek bir maaş ikramiyesi vereceğiz. Bunun kararını aldık, önümüzdeki ay itibarıyla bütün personelimize ödenecek" diye konuştu.

UZMAN DOKTORLARA REKOR ÖDEME!

Gümüş, şöyle devam etti: "Maliye Bakanlığımız döner sermaye konusunu kabul etti. Çalışan personelimizin döner sermayelerini ülkenin diğer illerindeki hastanelerimizle eşleştirdik ve döner sermayelerini oradan ödeme kararı verdik. Hemşire arkadaşlarımıza yaklaşık bin 500 lira, pratisyen hekimlere 5 bin 500 lira, uzman hekimlere de 11 bin lira ilave ücret ödeyeceğiz.

HASTANELER AÇIK OLMADIĞINDAN PAY ALAMIYORLARDI

Gümüş, sokağa çıkma yasağı uygulanan ilçelerde çalışan sağlık personelinin, hastaneler açık olmadığından döner sermayeden pay alamadıklarını dile getirdi. Bunun ciddi bir hak kaybı olduğunu anlattı.

LOJMANLARIN DURUMU

Eyüp Gümüş, döner sermaye ödemeleriyle ilgili olarak, "Sokağa çıkma yasağı veya terör nedeniyle gelir kaybı olduğu bölgelerde bu ek imkanları vermeye devam edeceğiz" dedi. Lojman imkanları için de çalışma yürüttüklerini aktaran Gümüş, hastanelere yakın yerlerde donanımlı lojmanların müjdesini de verdi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR