BIST 9.080
DOLAR 32,32
EURO 35,06
ALTIN 2.308,86
ÖĞRETMEN

Diyarbakır ve Şırnak'ta buruk karne günü!

Diyarbakır ve Şırnak'ta terör örgütü PKK'nın saldırıları nedeniyle eğitim hakkından mahrum kalan 3 ilçedeki tam 81 bini aşkın öğrenci sömestr için karne alamayacak. İşte ayrıntılar...

Diyarbakır ve Şırnakta devam eden terör örgütü PKK'nın salrıları nedeniyle eğitimden mahrum kalan tam 81 bin öğrenci sömestr için karne alamayacak. Detaylar haberimizde...

Terör örgütü PKK mensuplarının kazdığı hendekler, kurduğu barikatlar ve tuzakladığı patlayıcıların imha edilmesi amacıyla Diyarbakır'ın Sur ve Şırnak'ın Cizre ilçesinde uygulanan sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan operasyonlar sürüyor.

Mardin'in Nusaybin ve Dargeçit ilçelerinde tamamen, Şırnak'ın Silopi ilçesinde de kısmen sokağa çıkma yasağı kaldırıldı. Sur ve Cizre ilçesinde ise teröristlere yönelik yürütülen operasyonlar nedeniyle sokağa çıkma yasağı devam ediyor.

 Sur, Cizre ve Silopi ilçelerindeki 179 okulda okuyan 81 binden fazla öğrenci, elleri kalem tutması gerekirken arkadaşlarından ve öğretmenlerinden uzak kaldı.

Silopi ilçe merkezi ve köylerindeki 68 okulda 39 bin, Cizre merkez ve köylerindeki 104 okulda 41 bin 127, Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki 7 okulda da bini aşkın öğrenci okula gidemedikleri için karne alamayacak.

ÖĞRENCİLER ÜZGÜN

Silopi'deki Dicle İlkokulu'nda okuyan 3. sınıf öğrenci Eylül Yalınç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1 aydır okula gidemediği için okulunu özlediğini söyledi.

Arkadaşlarını görmek için 2 gündür okulun bahçesine geldiğini ancak hiç kimseyle karşılaşmadığını dile getiren Yalınç, yarın karne alamayacağı için çok üzgün olduğunu belirtti.

TELAFİ EĞİTİMİ VERİLECEK

Öte yandan Mardin, Şırnak ve Diyarbakır'daki öğrencilerin eksikliklerinin giderilmesi için "telafi eğitimi" verilecek.

Okullarda 8. ve 12. sınıf öğrencilerine yönelik telafi eğitimleri verilecek, yarıyıl tatilini de içine alacak şekilde üst öğrenime hazırlık, destekleme ve yetiştirme kursları açılacak.

Telafi eğitimleri 25 Ocak'ta başlayacak. Öğrencilere, telafi eğitimlerinin ardından karne verilecek.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR