BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
GÜNCEL

Diyanet ve MEB arasında EBA anlaşması

Diyanet ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında "Eğitimde İşbirliği Protokolü" imzalandı. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı imzalanan protokolle EBA'nın daha da zenginleşeceğini vurguladı.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Diyanet İşleri Başkanlığında düzenlenen törenle EBA anlaşması imzaladı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan "Eğitimde İşbirliği Protokolü" ile Diyanet'in tüm yazılı ve görsel yayınları, MEB'in sosyal eğitim platformu Eğitim Bilişim Ağı'na (EBA) dahil edildi.

EBA'YA KAYITLI 12 MİLYON KİŞİ VAR

EBA'nın, Fatih Projesi'nin özünü oluşturan bir çalışma olduğunu belirten Avcı, sistemin bugün itibarıyla 12 milyona yaklaşan kayıtlı üyesi bulunduğunu bildirdi. Avcı şöyle devam etti:

"Bugün Diyanet İşleri Başkanlığımızın seçkin külliyatını da EBA bünyesinde halkımızın, öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin hizmetine sunarak bu kapsamı daha da genişletmiş oluyoruz. Bugün imzalayacağımız protokolle, eğitim bilişim ağına yapacağınız katkılar için değil ayrıca diğer çalışmalar sebebiyle, maarifimize yaptığınız katkılar sebebiyle de öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz adına sizlere çok teşekkür ediyorum. Özellikle görme, işitme engellerimize yönelik Diyanet İşleri Başkanlığımıza, son dönemde gerçekleştirdiği çalışmalar vesilesiyle müteşekkiriz. Brail alfabesiyle hazırlanmış meal, tefsir, dini bilgiler kitapları, işitme engelliler için hazırlanan işaret dili sözlüğü için teşekkür ediyoruz. Bunların bizim engelli okullarımızda ne büyük bir ihtiyacı karşıladığını kamuoyu bilmiyor olabilir. Ama biz bu sıkıntıların farkındayız. Dolayısıyla bu yaptığınız katkıların bizim için değerini teşekkürle ifade edecek durumda değiliz."

Avcı, "Bu stüdyolarda öğretmenlerimiz, inşallah bundan sonra Başkanlık'taki din görevlileri de bu stüdyolardan istifadeyle, kendileri yeni eğitim malzemeleri üretecek durumda olacaklar. İnşallah çok bereketli, hayırlı hizmete birlikte imza atmış olacağız" ifadelerini kullandı.

EBA EĞİTİMİN GELECEĞİ

Diyanet İşleri Başkanı Görmez de EBA'yı "eğitimin geleceğe açılan kapısı" olarak nitelendirerek, MEB'e teşekkür etti. Görmez, "Bu güzel çalışmaya Diyanet İşleri Başkanlığımızın bugüne kadar bütün yayınlarını dahil etme lütfunda bulundukları için ayrıca teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR