BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,97
ALTIN 2.325,12
MEMUR

Diyanet rotasyonu için Danıştay kararı

Diyanet İşleri Başkanlığ Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğindeki 15 maddenin yürütülmesinin durdurulmasına dair Danıştay kararı...

Diyanet İşleri Başkanlığı şeflerinden 5 yılını dolduranlara görev yerlerinin değişmesini öngören maddeyle ilgili olarak, Danıştay 16. Dairesi'nden yürütmeyi durdurma kararı verdi.

memurlar.net'te yer alan haberde Danıştay'ın aldığı ilgili yürütmeyi durdurma kararına göre, 5 yılını dolduran şeflerin ,adece şefler yönünden il gruplaması yapılmadığı için, zorunlu olarak yerlerinin değiştirilmesini öngören 32. maddenin yürürlüğü durdurulduğu bilgisi yer aldı. 

 

Diğer detaylara göre, cami görevlilerine rotasyon getiren maddeye iki üye şerh koymuştur. Ancak maddeyle ilgili yürütmeyi durdurma istemi kabul edilmemiştir. Üst mahkemeye temyizde farklı bir karar çıkabilir. Zira iki üye aynı yerde 20 ve 15 yılını dolduran cami görevlilerinin rotasyonunda adil bir kriter olmadığına dikkat çekmiştir.

DİYANET PERSONELİNE 3 YILLIK HİZMET SÜRESİ
Bir diğer çok önemli karar da, ilk defa atanan Diyanet personeline getirilen zorunlu 3 yıllık hizmet süresidir. Burada sağlık ve eş durumu mazereti kabul edilmemektedir. Danıştay bu maddenin yürürlüğünü durdurmamıştır.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR