BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
MEMUR

Diyanet personelinin siyasetle ilgilenme yasağı kalkıyor mu?

Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun’un 25. maddesinde yer alan “siyasetle ilgilenme yasağı”nın anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptali istendi.

Diyanet personelinin, siyasetle ilgilenme yasağının kalkması isteniyor. Açılan bir davada, 633 sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun’un 25. maddesinin Anayasa aykırı olduğu gerekçesiyle düzenlenmesi isteniyor.

Memurunyeri.com'da yer alan habere göre, 633 sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun'un, Anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptali isteniyor.

25. MADDE SİYASETLE İLGİLENME DİYOR

“Siyasetle ilgilenme” başlıklı 25. maddesine göre ; Diyanet İşleri Başkanlığında her derecesinde görev alan personelin, dini görevi içinde veya bu görevin dışında, her ne suretle olursa olsun, siyasi partilerden herhangi birini veya onların tutum ve davranışını övmesini veya yermesini yasaklıyor ve bu yasağa uymayanların ise işine son verilmesini hükme bağlıyor.

İPTALİ İSTENEN O MADDE

“Madde 25 – Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluşunun her derecesinde görev alan personel, Memurin Kanununun hizmetliler için yasak ettiği siyasi faaliyetten başka, dini görevi içinde veya bu görevin dışında, her ne suretle olursa olsun, siyasi partilerden herhangi birini veya onların tutum ve davranışını övemez ve yeremez.

Bu gibi hareketleri tahkikatla sabit olanların, ilgili ve yetkili mercilerce işine son verilir.”

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR