BIST 9.714
DOLAR 32,52
EURO 34,81
ALTIN 2.429,85
GÜNCEL

Diyanet mahkumları umreye götürüyor

Diyanet İşleri Başkanlığı mahkumlar için umre ödüllü bir yarışma düzenlendi. Yarışmaya katılan adaylardan Türkiye derecesi yapan ilk 3 kişi umreye gitmeye hak kazanacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Adalet Bakanlığı iş birliği ile ceza infaz kurumlarında dini bilgiler yarışması gerçekleştirildi. 15 Şubat'ta son başvurusu biten ve 30 Mart'ta gerçekleştirdi.

Türkiye'de yer alan habere göre Diyanet bir ilki gerçekleştirmeye hazırlanıyor.  15 Şubat'ta son başvurusu biten ve 30 Mart'ta gerçekleştirilen yarışmaya 360 cezaevinden 21 bin 500 hükümlü ve tutuklu müracaat etti.

Başvuran herkese Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından "Peygamberimizin Hayatı" ve "İslam İnanç İlmihali" isimli eserler ücretsiz olarak gönderildi. Yarışmaya katılanlar, her iki kitaptan hazırlanan 80 soruyu 120 dakikada cevaplamak için ter döktü.

DERECEYE GİRENLER UMREYE GİDECEK

Yarışmada dereceye girenler, önümüzdeki günlerde açıklanacak ve ödülleri yakın günlerde kendilerine ulaştırılacak. Her kurumun kendi içerisinde dereceye girenlere altın, kitap, kurum ödül yönetmeliği çerçevesinde eş ve anne-baba görüşmesi, haftalık açık veya kapalı ziyaret süresini uzatma, sosyal, kültürel veya sportif etkinliklerden öncelikli ve uzun süreli yararlanma gibi ödüller verilecek. Türkiye derecesi yapan ilk üç kişiye diğer ödüllerin yanı sıra umre ödülü verilecek.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR