BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.310,97
GÜNCEL

DİSK'in 1 Mayıs kararı belli oldu

DİSK , 1 Mayıs kutlamalarının Taksim Meydanı’nda yapılmasını kararlaştırdı. CHP İl Başkanı Cemal Canpolat’ın “Taksim’de ısrarcı olmayalım” ifadesi üzerine DİSK kararını açıkladı.

İstanbul Valiliği, Memur-Sen'in 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü Taksim Meydanı'nda kutlamak için yaptığı başvuru reddilerek kutlamalar yasaklandı.

DİSK Başkanı Kani Beko 1 Mayıs'ta Taksim'e çıkıp çıkmayacaklarına Başkanlar Kurulu'yla karar vereceklerini açıklamıştı. Diğer emek örgütleri ile birlikte geçen yıl yapılan 1 Mayıs çağrısı için açılan davada beraat ettiklerini anımsatan DİSK, AİHM’nin Taksim ile ilgili verdiği ‘Taksim 1 Mayıs alanıdır’ yönünde kararına da değindi.

DİSK: 1 MAYIS'TA TAKSİMDEYİZ

Dün toplanan DİSK Başkanlar Kurulu, KESK, TMMOB, TTB gibi diğer emek örgütleri ile görüşülerek bu konuda ortak bir karar alınması gerektiğini ifade ederek “1977’de Taksim’de katledilen 37 arkadaşımız var. 1 Mayıs birlik ve beraberliğin adresinin orası olması gerekiyor” sözlerini kaydetti.

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat önceki günkü gazetemizde manşetten yayımlanan açıklamasında 1 Mayıs için Taksim’i takıntı haline getirmemek gerektiğini belirterek, “Neresi gösterilirse orada 1 milyon kişiyle buluşalım” demişti.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR