BIST 8.984
DOLAR 32,33
EURO 35,04
ALTIN 2.282,96
MEMUR

DİSK Genel Sekreteri gözaltına alındı

Disk Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret iddiası nedeniyle bu sabah son dakika gözaltına alındı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında tutuklama kararı çıkarılan Arzu Çerkezoğlu sabahın erken saatlerinde gözaltına alındı. Çerkezoğlu haberi sosyal medya hesabından duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında tutuklama kararı çıkarılan Arzu Çerkezoğlu sabahın erken saatlerinde gözaltına alındı. Çerkezoğlu haberi sosyal medya hesabından duyurdu. DİSK genel sekreterliği yapan ve söyledikleri ile muhalif yanını hemen hemen herkese göstermeyi başaran Arzu Çerkezoğlu gözaltında olduğu haberini kişisel Twitter hesabından takipçilerine duyurdu.

ARZU ÇERKEZOĞLU KİMDİR?

Arzu Çerkezoğlu, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK)in genel sekreteridir. Çerkezoğlu 1969 Artvin doğumlu olup 44 yaşındadır. İstanbul üniversitesi Tıp fafüktesi mezunudur. Arzu Çerkezoğlu 1994 yılında doktor olarak hastalara hizmet vermeye başlamıştır. Alanında Patoloji istihsasını tamamlayan Arzu Çerkezoğlu şuan özel bir hastane de çalışmaktadır. Evli ve bir çocuk annesidir. Hekimlik mesleğine başladıktan sonra sağlık emekçilerinin sendikal mücadelesi içinde yer aldı. Tüm Sağlık Sen ve ardından Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası'nda (SES) üç dönem şube başkanlığı görevlerini yürütmüştür.

Hekimlik mesleğine başladıktan sonra sağlık emekçilerinin sendikal mücadelesi içinde yer aldı. Tüm Sağlık Sen ve ardından Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası'nda (SES) üç dönem şube başkanlığı görevlerini yürüttü.

DİSK BAŞKANI PAYLAŞTI

DİSK Genel Başkanı Kâni Beko, Twitter hesabında yaptığı açıklamada konu ile ilgili "Hasta bir akrabasını ziyaret etmek üzere Almanya'ya giderken havaalanında gözaltına alınmış. Gerekçe daha önce yaptığı bir konuşma" bilgisini paylaştı.

ARZU ÇERKEZOĞLU SERBEST BIRAKILDI

Kartal Anadolu Adliyesi’ne götürülen Çerkezoğlu savcılıktaki ifadenin ardından serbest bırakıldı. Çerkezoğlu twitter hesabından yaptığı açıklamada “Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla hukuksuz ‘yakalama’ sona erdi. Söylediğim her bir kelimenin arkasındayım!” mesajını paylaştı.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR