BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,86
ALTIN 2.435,66
GÜNCEL

DİSK 1 Mayıs için anma töreni düzenledi

İSTANBUL'da 1 Mayıs kutlamaları bu yıl Taksim Meydanı'nda yapılmayacak, sendiklar adres olarak Bakırköy Pazar Meydanı'nı seçti. DİSK, 1977'de hayatını kaybedenleri anmak için Kazancı Yokuşu'na geldi.

1 Mayıs'a sayılı günler kala ülkede işçilerin bayramı kutlayacağı yerlerde belli oluyor. Bu yıl İstanbul'da 1 Mayıs'ın Bakırköy'de kutlanacağının belli olmasının üzerine DİSK öncülüğündeki sendikalar bugün 1 Mayıs 1977'de ölen işçiler için Kazancı Yokuşu'na karanfil bıraktı.

1 Mayıs 1977'de Taksim'de hayatını kaybeden işçiler için temsili bir anma töreni düzenlendi. TESK, DİSK, TMOB, TTB sendikaları, STK'lar, Türkiye Yazarlar Sendikası ve bazı milletvvekilleri anmaya katıldı.

DİSK Başkanı Kani Beko yaptığı açıklamada, daha önce verdikleri kararı burada bir kez daha açıkladı. Beko, son 9 ayda yaşananlara dikkat çekerek, "Bunları görmezlikten gelemezdik" dedi. Bu yıla mahsus olmak üzere Bakırköy'de kutlama kararı aldıklarını söyledi. AKM yakınında toplanan grup, kısa bir yürüyüşle Kazancı Yokuşu'nun başına karanfiller bıraktı. Kısa bir açıklamanın ardından grup dağıldı.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR