BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,74
ALTIN 2.435,08
İŞ İLANLARI

Dışişleri Bakanlığı'ndan stajyer öğrenci alım ilanı

Dışişleri Bakanlığı 2016 yaz dönemi için stajyer öğrenci alacak. Peki şartlar neler? İşte detaylar...

Dışişleri Bakanlığı; İngilizce, Almanca, Fransızca, Arapça, Rusça lisanslarını bilen stajyer öğrenciler alacak.

Dışişleri Bakanlığı Tercüme Dairesi Başkanlığı 2016 Yaz Dönemi Stajyer Alımı,

Dışişleri Bakanlığı, Bakanlık çalışmalarını tanıtmak ve Mütercim-Tercümanlık mesleğine ilgi duyan gençlere ön bilgi kazandırmak amacıyla üniversitelerin Mütercim-Tercümanlık ile Dil ve Edebiyat Bölümlerinden çok iyi derecede yabancı dil bilen stajyer öğrenci kabul edecektir. Staj programı, üniversitelerin yaz tatili döneminde üç dönem halinde gerçekleştirilecek olup, stajyer alımı aşağıdaki dil gruplarına göre yapılacaktır: İngilizce, Almanca, Fransızca, Arapça, Rusça.

BAŞVURUDA BULUNACAKLARIN T.C. VATANDAŞI OLMASI GEREKİYOR!

Staj programına, üniversitelerin Mütercim-Tercümanlık veya Dil ve Edebiyat bölümlerinde okuyan en az 3.sınıf öğrencileri kabul edilecektir. Başvuruda bulunmak isteyen öğrencilerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekmektedir.

Bu şartları taşıyan adayların özgeçmişlerini, öğrenci belgelerini, transkriptlerini ve nüfus cüzdanı fotokopilerini taratıp 4 Mart 2016 tarihine kadar trcd@mfa.gov.tr e-posta adresine göndermeleri gerekmektedir. Bakanlık gerekli gördüğü takdirde mülakat yapabilecektir. Dışişleri Bakanlığı mensuplarının birinci derece akrabaları bu programa başvuramazlar.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR