BIST 9.530
DOLAR 32,47
EURO 34,79
ALTIN 2.478,17
GÜNCEL

Dicle Üniversitesi'nde profesörler FETÖ evinden!

Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı üyesi Prof. Dr. Ahmet Yalınkaya, üniversite kadrolarının FETÖ evlerinde şekillendirildiğini söyledi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili başlattığı soruşturma çerçevesinde, Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sabri Eyigün ve Genel Sekreteri Mustafa Tuna’nın tutuklandığı DÜ’de FETÖ'nün cemaat kadrolarının üniversiteye nasıl yerleştirildiği ortaya çıktı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili başlattığı soruşturma çerçevesinde, Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sabri Eyigün ve Genel Sekreteri Mustafa Tuna'nın tutuklandığı Dicle Üniversitesi'nde (DÜ) cemaat kadrolarının üniversiteye nasıl yerleştirildiği ortaya çıktı. FETÖ'nün mağdur ettiği akademisyenlerden Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı üyesi Prof. Dr. Ahmet Yalınkaya, çarpıcı iddialarda bulundu.

 

KADROLAR EVLERDE ŞEKİLLENİYORDU

FETÖ mensuplarının, DÜ'de cemaatten olmayana yaşam hakkı tanımadığını anlatan Yalınkaya, cemaatin yönetime dahil olmasının ardından kendilerinin dışlandığını ve tecrit edildiğini vurguladı. Yalınkaya, “Yüzlerce kadro açıldı. Bunlar 2008'den 2016'ya kadar şu anda içeride olan eski rektör Ayşegül Jale Saraç ve ekibi tarafından yapılıyordu. Cemaat evlerinde hakkımızda profesör olur ya da olmaz diye karar veriyorlardı. Yani bir bakkal bir profesör kadrosu uygun mudur, değil midir diye karar veriyordu. Kadro vermemek için de mesnetsiz şeyler uyduruluyordu. Gününü doldurmadan kendi adamlarına kadro veriyorlardı” dedi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR