BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.309,66
KPSS

DHBT sınav giriş belgesi ne zaman alınacak ÖSYM

Diyanet kadrolarına girmek için vatandaşların girmesi zorunlu olan sınav DHBT 9 Aralık pazar günü yapılacak. Toplam 40 sorunun çıkacağı DHBT sınav giriş belgesi sınavdan 1 hafta önce açıklanacak. DHBT sınav giriş belgesi alma sayfası ÖSYM tarafından erişime açılacak.

Diyanet kadrolarına girmek için yapılması zorunlu olan sınav DHBT ne zaman yapılacak sorusu araştırılmaya başlıyor. DHBT sınavı 9 Aralık 2028 pazar günü yapılacak. DHBT sınav sonuçları ise ÖSYM tarafından 4 Ocak'ta açıklanacak. Peki DHBT sınavında kaç soru sorulacak, sınav kaç dakika sürecek?

DHBT sınavında toplam 40 soru sorulacak.  ilk 20 soru (DHBT-1) temel din bilgisi konularından oluşacak. İkinci 20 soru (DHBT-2) adayların öğrenim düzeyine göre farklılık gösterecek

Diyanet İşleri Başkanlığı kadrolarında görev almak isteyen binlerce vatandaşın gündeminde yer alan DHBT sınavının tarihi ÖSYM tarafından açıklandı. Peki, DHBT ne zaman? İşte DHBT sınav tarihi.

DHBT NE ZAMAN: ÖSYM'nin yayınladığı kılavuzda yer alan bilgilere göre; DHBT sınavı 9 Aralık 2018 tarihinde gerçekleştirilecek. Sınavın sonuçları ise 04 Ocak 2019 tarihinde erişime açılacak. Bu sınavın başvurusu 09 Ekim 2018'de başlayıp 17 Ekim 2018'de sona ermişti. Geç başvuru süreci ise 1 Kasım'da tamamlanmıştı.

DHBT ZORUNLU MU: Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) bünyesinde din hizmetlerinde görev alacak personelin atanmasında kullanılacak puanların hesaplanmasında, KPSS Genel Yetenek ve Genel Kültür Testleri sonuçları da kullanılacaktır. Bu nedenle, Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak isteyenlerden DHBT’ye lisans düzeyinde katılacak olanların KPSS’nin Genel Yetenek ve Genel Kültür oturumuna ve lisans düzeyinde Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testine (DHBT) katılmaları zorunludur.

DHBT sınav konuları: Testte yer alan ilk 20 soru (DHBT-1) temel din bilgisi konularından oluşacak ve tüm öğrenim düzeyleri için ortak olacak. Bu testte, "İslam İnanç Esasları, İslam İbadet Esasları, Kur'an Bilgisi (Kur'an tarihi, tecvid, Kur'an-ı anlama ve meal bilgisi), Siyer, İslam Ahlakı" konu başlıklarından sorular yer alacak. İkinci 20 soru (DHBT-2) adayların öğrenim düzeyine göre farklılık gösterecek. Bu sorular, lisans düzeyinde sınava katılacaklar için ilahiyat fakültesi müfredatını, ön lisans düzeyinde sınava katılacaklar için ilahiyat ön lisans programı müfredatını, ortaöğretim düzeyinde sınava katılacaklar için imam hatip okulları müfredatını içeren sorulardan oluşacak. Test "Tefsir, Fıkıh, Hadis, Akaid ve Kelam, İslam Tarihi, Dinler ve Mezhepler Tarihi, Dini Hitabet" konu başlıklarından oluşacak.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR