BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
GÜNCEL

DGS başvuruları uzatıldı işte son tarih

DGS başvuruları son dakika kararıyla 20 Haziran'a kadar uzatıldı. AÖf sonuçları geç açıklandığı için DGs başvurusunu kaçıran adaylar için başvurular ertelendi. İşte detaylar...

AÖF sonuçları bugün açıklandı, DGS'ye girmek isteyen adaylar AÖf sonuçlarını beklediği için son başvuru tarihi 13 Haziran olduğu için başvuruları kaçırmıştı. Mağdur olan adaylar için DGS başvuruları 20 Haziran'a kadar uzatıldı.

İşte yapılan o açıklama:

DGS Başvuru Tarihleri Hakkında Bilgilendirme

14.06.2016 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında görüşülmüş ve 2547 sayılı Kanun'un 7-e maddesi ile meslek yüksekokulları ve açıköğretim ön lisans programları mezunlarının lisans öğrenimine devamları hakkında yönetmelik uyarınca, 20.04.2016 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında Yürütme Kuruluna verilen yetkiye dayanılarak 2016 DGS başvuru tarihinin 20 Haziran 2016 Pazartesi günü saat 17.00'a kadar uzatılmasına karar verilmiştir.

AOF sonuclari aciklandi ve AOF sinav sonuc giriş ekranı başında bekleyen binlerce aday DGS'ye başvuramamanın gerginliğini üzerinden attı. 4-5 Haziran 2016 tarihinde  yapılan 2016 Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) bahar dönemi dönem sonu sınavının sonuçları bugün açıklandı. anadolu.edu.tr  üzerinden açıklanan AÖF sınav sonuçları memurhaber.com'da... İşte AÖF sınav sorgulama ekranına giriş linki ve adım adım sorgulama rehberi...

AÖF SINAV SONUÇLARI 2016 SORGULAMA EKRANINA GİRİŞ
"AÖF sınav sonuçları açıklandı mı?" sorusu son günlerin en çok dillendirilen sorusu zira öğrenciler AÖF sınav sonuçlarını heyecanla bekledi. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan AÖF final sorularınıon ardından, sınav tarihinden itibaren 15 gün içerisinde yayınlanmaya başlayan AÖF sınav sonuçları bugün açıklandı.

ÖN LİSANS PROGRAMINDAN LİSANS'A GEÇMEK İÇİN DGS BAŞVURUSU YAPMAK ZORUNDALAR AMA...
AÖF sınav sonuçları için heyecanlı bekleyiş sona erdi. AÖF'de okuyan öğrenciler için yapılan son açıklamalara göre Ön lisans programlarından, lisans programlarına geçmek isteyen adaylar DGS'ye katılmak zorunda kalacak.  Fakat AÖF sonuçları açıklanmadığı için adaylar DGS başvurusu yapamamıştı.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR