BIST 9.769
DOLAR 32,54
EURO 34,89
ALTIN 2.431,42
İŞÇİ

Devletin memur ailesine vereceği haklar!

Bir memurun ölümü ve ardından bıraktıkları.. Evli ve üç çocuk babası bir memurun ölümü sonrasında, çocuklarına ve eşine devlet hangi imkanları sağlıyor?

1976 doğumlu kuzenim kalp krizinden vefat ettiğini hatırlatan bir memur yakını, akrabasının görev yaptığı kurumu belirttikten sonra şu soruyu soruyor:

"Evli ve 3 çocuk babasıydı. Eşinin ve çocuklarının başkada bir geliri yoktu. Devletten talep edebileceğimiz ne tür haklarımız var? ( tazminat, maaş v.s. ) bunun için nerelere başvurulur bu konularda hiçbir fikrimiz yok bize yol gösterirseniz çok memnun oluruz."

SGK Rehberi uzmanları, kalp krizinde ölen bir memurun yakınlarının sorduğu soruya şu cevabı veriyor:

MEMUR YAKINLARININ HAKLARI

1- Eşine dul aylığı, çocuklarına ve anne veya babası var ise yetim aylığı bağlanır.

2- Çalıştığı yıl toplamı üzerinden emeklilik ikramiyesi ödenir.

3- Görev yaptığı Kurum tarafından da ölüm yardımı ödemesi yapılır.

4- Aylık bağlanılan eş ve çocuklar sağlık yardımından yararlanırlar.

Peki ne yapılması gerekiyor. Memur yakınları haklarını alabilmek için nasıl bir yol izlemeli?

YAPILMASI GEREKENLER

Vefat edenin eşinin Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığına hitaben yazılan aylık bağlanması müracaatını, görev yaptığı kuruma vermesi ve ilgili kurumca da ilgiliye ait gerekli bilgi ve belgelerin Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığına gönderilmesi gerekiyor. Bu bilgi ve belgelerin devlet memurlarının emeklilik işlemlerini yapan birim olan Kamu Görevlileri Emeklilik İşlemleri Daire Başkanlığına gönderilmesi gerekiyor. Bu Başkanlığın adresi olan Mithatpaşa Cad.No.7 Sıhhıye-ANKARA gönderilmesinin yeterli olacağını değerlendirmekteyiz.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR