BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
MEMUR

Devlet personel başkanlığı bilgi edinme birimi

Devlet Personel Başkanlığı Bilgi Edinme Birimi'nden gerekli bilgleri almak ve başvurmak için neler yapılması gerektiğini biliyor musunuz?

* Yapılan başvurular, 15 iş günü içinde cevaplandırılmaktadır.

* Faks yoluyla yapılacak başvuruların sitemizde yer alan formlar aracılığı ile yapılması zorunludur.

* Yapılacak tüm başvurularda, ad soyad, T.C. Kimlik numarası, açık adres ve imzanın (mail ve faks hariç) mutlaka olması gerekmektedir.

* Yeni bir görüş, tavsiye veya mütalaa talepleri Kanunun 27'nci maddesi gereğince bilgi edinme hakkı kapsamı dışındadır.

* Başvurunun reddedilmesi hâlinde, 15 gün içerisinde bu Kanun uyarınca kurulan Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu’na yazılı olarak itiraz edilebilir. Kurul, bu konudaki kararını 30 iş günü içinde verir.   

Bireysel başvuruyu posta yoluyla yapacaklar upload/gercekkisiform.doc tıklayınız.

Tüzel kişi başvuruları posta yoluyla yapacaklar upload/tuzelkisiform.doc tıklayınız.

4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanununun 3'üncü maddesinde yer alan "bilgi" ve "belge"nin tanımı gereğince sadece Başkanlığımız kayıtlarında yer alan bilgi ve belgeler bilgi edinme konusu olabilmektedir. Yeni bir görüş, tavsiye veya mütalaa talepleri Kanunun 27'nci maddesi gereğince bilgi edinme hakkı kapsamı dışındadır.

Aşağıda bulunan TCK No ve E Posta alanlarını doldurup Onay İstedikden sonra; E Posta adresinize onay bağlatısı gelecekdir. Bu bağlantıyı tıkladıkdan sonra talep işlemleminize devam edeceksiniz..

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR