BIST 9.770
DOLAR 32,54
EURO 34,88
ALTIN 2.431,22
ÖĞRETMEN

Devlet himayesindeki kızlara gönüllü eğitim!

Sağlık sektörünün önde gelen kuruluşlarından Estethica Grubu, Devlet Himayesi Altındaki Genç Kızlara Meslek Edindirme Eğitimi Projesi (Güzel Proje)’nin açılışını gerçekleştirdi.

Söz konusu sosyal sorumluluk projesi kapsamında, İstanbul’da devlet himayesi altında bulunan ve yüksek eğitime devam edemeyen genç kızlar meslek sahibi yapılacak. Estethica Ataşehir Tıp Merkezi’nde gerçekleştirilecek 10 aylık eğitim programında estetisyenlik, el ve ayak bakım personeli, hasta danışmanlığı alanlarında meslek eğitim verilecek. Eğitim alan 100 genç kız istedikleri yerlerde istihdam edilecek.

AMACIMIZ KENDİ AYAKLARI ÜZERİNDE DURMALARI

İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ve İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile yürütülen projeye dair açıklama yapan Estethica Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akdoğan, devlet himayesinde yurtlarda kalan kız çocuklarına meslek edindirmek ve eğitimlerine destek olmak adına bu projeyi başlattıklarını söyledi. “Bizim işimiz yurtlarda kalan çocuklarımızı kendi ayakları üzerinde kalabilecek şekle getirmektir.” diyen Akdoğan, projeyi hayata geçirmekteki en büyük etkenin babasının yetiştirme yurdu müdürü olması ve yurttaki çocuklarla 13 yılını geçirmiş olması olarak özetledi. 13 yaşında yurttan ayrılırken kendine bir söz verdiğini aktaran Akdoğan, bu amaçla vakıf kurduklarını ve hastane gelirlerinin tamamının vâkıfa bağışlanacağını söyledi.

Programa katılarak konuşma yapan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış da “Bizim topraklarımızda hoşgörünün mayası vardır.” ifadesini kullanarak, vakıflaşarak yardım etme kültürünün Osmanlı Devleti’ne kadar dayandığını söyledi.

Proje tanıtımına Bağış’ın yanı sıra İstanbul Milletvekili Belma Satır, İstanbul Vali Yardımcısı Hayrullah Sun, Sosyal Hizmetler İl müdürü Önal İnaltekin de katıldı.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR