BIST 8.909
DOLAR 32,34
EURO 35,15
ALTIN 2.240,09
GÜNCEL

Darbeci memura maaş verilmeyecek SGK açıkladı

Kanlı darbe girişiminin ardından açığa alma işlemleri tüm hızıyla devam ediyor. FETÖ'cü memurlara maaş verilmemesi için SGK'dan çalışma başlatıldı.

Kanlı darbe girişiminin ardından açığa alma işlemleri tüm hızıyla sürerken FETÖ'cü kamu personeli Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) emeklilik dilekçesi yağdırdı. Paralel Yapı ile doğrudan ve dolaylı bağlantısı olanların emeklilik işlemlerine sınırlama getirilirken, SGK da FETÖ-PDY ile mücadele kapsamında risk sınıflaması yapıyor.

Terör örgütü elebaşı Fethullah Gülen'in emekli maaşının da kesildiğini anımsatan yetkililer, "Başvurular konusunda kapsamlı bir inceleme yapılıyor. Suç örgütünde aktif yer alanlar belirleniyor. Bunların dilekçeleri beklemede" değerlendirmesini yaptı.

FETÖ ile bağlantılar, istihbarat birimlerinden gelen bilgiler, sosyal medya paylaşımları, mesajlar, ekonomik bağlantılar üzerinden yürütülen incelemelere göre değerlendiriliyor. Personel şemasını elden geçiren kamu kurumları risklere göre sınıflama yapıyor. MİT ve emniyetin araştırma sonuçlarına göre risk tablosunda yer alanların dilekçeleri beklemeye alındı.

DARBECİ MEMURA MAAŞ VERİLMEYECEK

FETÖ/PDY ile bağlantılı olan ve haklarında yargı kararı bulunanların maaşları kesilecek. Tutuklanan asker, emniyet görevlilerinin de sosyal güvenlik haklarının iptali bekleniyor. Mevcut uygulamada açığa alınanlar maaşlarının üçte ikisini alıyor. Ancak ihraç edilenler maaş alamayacak. TSK'dan OHAL kapsamında Kanun Hükmünde Kararname ile FETÖ bağlantılı ve milli güvenliğe tehdit oluşturdukları gerekçesiyle ihraç edilen cuntacılara yargı yolu kapandı. Cuntacılar, Yüksek Askeri şura kararı ile atılsaydı anayasa kapsamında ihraç kararlarına yargı yolu açık olduğu için Askeri Yüksek İdare Mahkemesi'ne iptal davası açabilecekti. Ancak KHK ile ihraç edildikleri için yargı yolu kapandığı için maaşlarını alamayacaklar. İhraç edilenlerden emeklilik hakkını kazananlar emekli ikrâmiyesi ve maaşlarını alabilecek. ilişiği kesilenler, rütbeleri alınacak, pasaportları ve pilot lisansları iptal edilecek

Yorumlar 2 Yorum
ÇOK OKUNANLAR