BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,94
ALTIN 2.431,77
GÜNCEL

Cumhurbaşkanı'ndan vize resti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AB ile vize serbestisi anlaşması hakkında sert açıklamalarda bulundu.

AB ile vize serbestisine ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan flaş açıklamalar geldi.

Erdoğan, "30 Haziran itibarıyla vize noktasında adım atılacaktı. Arkadaşlarımız görüşmeleri yapacak. Bu görüşmelerde netice alındı alındı, alınmadığı taktirde bu TürkiyeCumhuriyeti Parlamentosu'nda geri kabul anlaşmasına ilişkin yasa çıkmaz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan BM Dünya İnsani Zirvesinde BM Genel Sekreteri Ban ki Mun’la ortak basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan AB’nin Suriyeli mülteciler için Türkiye’ye vermeyi taahhüt ettiği 3 milyar Euroile ilgili soruya cevap verdi. Erdoğan şunları söyledi:

Temmuz ayına kadar 1 milyar Euro’nun verileceğine dair arkadaşlarımdan dün bana bir bilgi geldi. Bu para Türkiye’ye bir lütuf değil. Türkiye zaten yardımları yapıyor. Ama biz dürüstlük bekliyoruz.Bu bir yere kadar tahammül edilir. Bir yere kadar çekilir. Ondan sonra Türkiye kararını verir. Ondan sonra da siz düşünün denir.

Vize konusunda. Latin Amerika ülkelerine Türkiye’den istenen şartlar isteniyor mu? Hayır. Türkiye’den müzakereci bir ülke ve gümrük birliğine üye bir ülke olması hasebiyle siz neden bunları istiyorsunuz.
1 Haziran itibarıyla geri kabul anlaşmasına yönelik bir adım 30 Haziran itibarıyla da vize konusunda bir adım atılacaktı.

Arkadaşlarımız görüşmeleri yapacaklar. AB bakanımız, Dışişleri bakanlarımız…  Ve bu görüşmelerde netice alındı alındı. Alınamadığı takdirde bu, Türkiye parlamentosunda geri kabul anlaşmasına yönelik yasa çıkmaz.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR