BIST 9.722
DOLAR 32,52
EURO 34,95
ALTIN 2.425,77
GÜNCEL

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diplomasını HDP paylaştı

YSK, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın diplomasının noter onaylı örneğini gösterdi. HDP de YSK'nın paylaştığı bu belgeyi Twitter'dan paylaştı.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) talep üzerine HDP’ye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a ait olduğu belirtilen, ancak daha önce ‘sahte’olduğu öne sürülen diplomanın noter onaylı örneğini gönderdi. Belgeyi HDP Twitter hesabından paylaştı.

Diplomada Erdoğan’ın Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden dört yıllık İşletme Bölümü mezunu olduğu yazılı.

Mezuniyet tarihi 1981 Şubat olarak belirtilen diplomada rektör olarak Orhan Oğuz’un, dekan olarak Prof. Dr. Ömer Faruk Batırel’in imzası yer alıyor.

 
 

YSK'NIN PAYLAŞTIĞI DİPLOMA DAHA ÖNCE PAYLAŞILANLA BİREBİR
Ancak YSK’nın açıkladığı diploma, daha önce paylaşılan ve ‘sahte’ olduğu öne sürülen diplomayla birebir örtüşüyor.

HDP de diplomanın gerçek olup olmadığına ilişkin hukuki başvuruların devam edeceğini duyurdu.

Erdoğan’ın yükseköğrenim diplomasına sahip olup olmadığı son günlerde bir kez daha gündeme gelmişti.

Eski Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçilmesine ilişkin seçim tutanağının ‘tam kanunsuzluk’ içerdiği gerekçesi ve cumhurbaşkanlığı seçiminin yenilenmesi talebiyle Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) başvuruda bulunmuştu.

Marmara Üniversitesi, iddiaları ‘haksız’ ve ‘mesnetsiz’ diye nitelerken, Erdoğan’ın üniversitenin işletme bölümünden mezun olduğunu duyurmuştu.

"ARŞİVDEN ÇIKART ŞU DİPLOMAYI"
Erdoğan ise ‘tartışmalı’ diplomasının yeniden gündeme gelmesine ilişkin ‘sınıf arkadaşı’ Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Arat’a seslendi: “Arşivden çıkart şu diplomayı.”

Bir türlü ortaya çıkarılamayan diploma için son olarak Üniversite Öğretim Üyeleri Derneği (ÜNİVDER), Erdoğan’ın Marmara Üniversitesi’nden değil Aksaray İktisadî ve Ticarî İlimler Yüksekokulu’ndan mezun olduğunu belirtmişti.

Erdoğan’ın diplomasını Diken,  YSK Başkanı Sadi Güven’e sormuş, Güven’in yanıtı ise, “Sorularınıza verecek yanıtım yok” olmuştu.

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR