BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.307,66
MEMUR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan taşerona kadro açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, taşeron işçilerin kadroya alınması ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Taşeron işçilerin kadroya alınmasında son durum ne? 15 Temmuz Darbe Girişimi taşeron işçileri nasıl etkileyecek? Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamuda FETÖ'cü memurlar görevden alındıktan sonra taşerona kadro çalışmasının tamamlanacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan taşeron işçilerin kadroya alımı ile ilgili konuştu. İşte taşeron işçilerin heyecanla beklediği kadro için Erdoğan'ın açıklamaları...

Taşeron işçilerin beklediği açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi. Kamuya geçmeyi bekleyen yaklaşık 720 bin taşeron işçi, 15 Temmuz darbe kalkışması sonrası kadro sürecinin bu durumdan nasıl etkileneceği konusunda yetkililerden açıklama bekliyordu. Konuyla ilgili ilk açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapıldı.

FETÖ ÜYELERİ KAMUDAN TEMİZLENDİKTEN SONRA TAŞERONA KADRO VERİLECEK

Cumhurbaşkanı, kamu kurumlarındaki FETÖ unsurlarının temizlenmesinin ardından taşeron şirketlerin ele alınacağını ve sonrasında taşerona kadro konusunun gündeme geleceğini söyledi.Başbakan Binali Yıldırım hain darbe girişiminden birkaç gün önce taşeron işçilerin özel sözleşmeli personel statüsünde kamuda istihdamına ilişkin sürecin 2016 yılı sonuna kadar tamamlanacağını açıklamıştı.

Darbe girişimi sonrasında başlatılan kamuda açığa alınan personel sayısı 70 bine yaklaşmış durumda. 667 sayılı KHK ile kamuda FETÖ/PDY, PKK gibi örgütlerle bağlantısı tespit edilen memur ve diğer kamu görevlilerinin tamamı atılacak. İşten atılan kamu personeli sayısı kadar da yeni memur alınacak. Alımlarda KPSS’nin yanı sıra geniş çaplı güvenlik araştırması yapılacağı belirtiliyor.

FETÖ BAĞLANTILI TAŞERON ŞİRKETLER AYIKLANACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuyla ilgili olarak "15 Temmuz süreci de göstermiştir ki Fethullah Gülen Terör Örgütü’nün kamu kurumlarından kısa sürede tamamen temizlenmesi gerekiyor. Devletin birlik ve beraberliği için şer odakları ortadan kaldırılacak. Boşalan kadrolara eğitimini tamamlamış mezun öğrenciler yerleşecek.

Kamu kurumlarının temizlenmesinin ardından taşeron firmalara geçilecek. FETÖ ile bağlantısı olan taşeron şirketler ayıklanacak. Sonrasında ise söz verdiğimiz gibi taşerona kadro konusu ele alınacak. Ancak bu biraz zaman alacak" şeklinde açıklamalarda bulundu. 
Taşeron işçiler bu açıklama ile biraz rahatladıklarını ancak sürecinin uzayacağı endişesine kapıldıklarını ifade ediyorlar. 

Yorumlar 2 Yorum
ÇOK OKUNANLAR