BIST 9.890
DOLAR 32,46
EURO 34,81
ALTIN 2.448,12
MEMUR

Çok çalışıp zam alamayanlar ne yapmalı?

Fazla çalıştığı halde zam alamayanlar ne yapmalı? İşte cevabı...

MEMURHABER.COM- Memur ya da işçi ayırt etmeksizin çalışma hayatında yer alan herkesin kariyerindeki beklentisi terfi etmek ve bununla birlikte maaşının yükselmesi yani zam almaktır. Peki normalden fazla çalıştığı ya da çalıştırıldığı halde zam alamayan çalışanlar ne yapmalı? İşte zam alamayanların izlemesi gereken yol...

Takvim'den Ali Şerbetçi'ye bugünkü köşesinde bir okuru tarafından yöneltilen 'zam' sorusu bu konuya en çarpıcı örneklerden biri... Okurun "3 yıldır bir işyerinde çalışıyorum, yaklaşık bir yıldır haftada 45 saat yerine 65 saat çalışıyorum. Yine 1 yıldır zam vermiyorlar. Çalışma Bakanlığı'na başvursam veya iş mahkemesine dava açsam, haklı bulunur muyum?" sorusuna Şerbetçi bakın nasıl cevap verdi:

45 SAATTEN FAZLA YAPILAN ÇALIŞMALAR FAZLA ÇALIŞMADIR!

İş Kanunu'na göre haftalık çalışma süresi 45 saattir. 45 saatten fazla yapılan çalışmalar fazla çalışmadır. Her saat ücretinin yüzde 50 arttırılması suretiyle zamlı olarak fazla mesailerin ödenmesi gerekir. Fazla çalışma ücretleriniz ödenmiyor ise Çalışma Bakanlığı'na veya iş mahkemesine başvuruda bulunabilirsiniz.

İşyerinde fazla çalışma yaptığınıza ilişkin belgeleri de dilekçenize eklemeniz gerekir.



İŞ SÖZLEŞMENİZE DİKKAT EDİN!

Eğer delilleriniz sağlamsa haklı bulunursunuz. İş sözleşmenizde her yıl yapılacak zam oranı belirtilmemiş ise ve ücretinizde asgari ücretin altında değilse işverenden herhangi bir zam talebinde bulunamazsınız.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR