BIST 9.935
DOLAR 32,48
EURO 34,77
ALTIN 2.442,50
EMEKLİ

Çocuklu anne çalışmadan emekli olacak!

Hükümet doğum teşvikini arttırmak için elinden geleni yapıyor. Hükümetin son planı ise 8 çocuklu annelere çalışamadan emekli yapmak...

Çalışma Bakanlığı'nın hazırlıklarına göre doğum borçlanmasında sigortalılık şartı ve 2 doğum sınırlaması kalkıyor.

DOĞUM İZNİ İÇİN 6 AY YETERLİ Mİ?

DOĞUM İZNİNE AYRILAN ANNELER NELERE DİKKAT ETMELİ?

Habertürk yazarı Ali Tezel, sigortalı olmaya ve çalışan kadına erken emekliliğin yolunu açan düzenlemenin ayrıntılarını köşesinde yazdı.

SİGORTALI OLMADAN EVVEL YAYILAN DOĞUMLAR DA BORÇLANABİLECEK

Mevcut doğum borçlanması uygulamasına göre, kadınlar SSK'lı olduktan sonra yaptıkları doğumlardan iki tanesi için ve her biri için de en fazla 2 yıl olmak kaydıyla doğum borçlanması yapabiliyorlar. Çalışma Bakanlığı'nın hazırladığı, çok çocuk teşviki tasarı taslağıyla bundan böyle doğum borçlanmasında, sigortalı olmadan evvel yapılan doğumlar da borçlanılabilecek. Şu an iki olan çocuk borçlanmasında çocuk sayısı sınırlaması da kalkıyor. Kadının kaç çocuğu varsa hepsi için 2'şer yıl doğum borçlanması yapabilecek.

8 ÇOCUĞU OLAN HEMEN EMEKLİ OLABİLECEK

Doğum borçlanması uygulaması, teşvikler kapsamında yukarıdaki gibi yasalaşırsa 8 çocuğu olan kadın her bir çocuk için 2'şer yıl olmak üzere en az 15 yıl borçlanırsa ve yaşı da 60 veya daha yukarıda ise hemen emekli olabilecek. Zira, bugün hayatında hiç sosyal güvencesi olmayan kadının emekli olabilmesi için en az 5400 gün (15 tam yıl) prim ödemesi ve en az da 60 yaşında olması gerekiyor.

Yorumlar 6 Yorum
ÇOK OKUNANLAR