BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
GÜNCEL

Cihazların ekranlarında 1 Nisan'dan sonra 4.5G yazacak

4.5G ilk kez Türkiye'ye geçmeye hazırlanıyor. Çalışmaların devam ettiği fiber altyapıyla ilgili 'ekranda ne yazacak' tartışmalarında sona gelindi. Cihazların ekranlarında artık '4.5G' yazısı yazacak. İşte 4.5G çalışmaları...

TÜRKİYE, teknolojide çağ atlamaya devam ediyor. 1 Nisan'dan sonraki dönemde dünyada ilk kez Türkiye'de olacak 4.5G teknolojisine geçişte cihazların ekranlarında '4.5G' yazısı yazacak.

Hürriyet'te yer alan habere göre; Türkiye'de 4.5G için çalışmalarını devam ettiriyor. Şu anda kullanıcılara sunulan akıllı telefon ve tablet gibi akıllı cihazlardaki interneti en az 10 kat kadar hızlandıracak bu yeni teknoloji dünyada ilk kez Türkiye'de kullanılacak.

EKRANDA NE YAZACAK TARTIŞMALARINDA SONA GELİNDİ

Kamuoyunda "Ekranda ne yazacak" tartışmalarında sona gelindi. Şirketlere yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre 1 Nisan'dan sonraki dönemde dünyada ilk kez Türkiye'deki akıllı telefonların ve tabletlerin ekranında '4.5G' yazısı yazacak.

TELEFONLARA GÜNCELLEME GELECEK

1 Nisan'dan sonraki dönemde, bu cihazlara 4.5G ile uyumlu SIM kartla kullanan tüketicilerin ekranında direkt olarak 4.5G yazacak. Bundan sonraki dönemde yeni model bir cihaz almayan, ancak 4.5G uyumlu bir modele sahip olan cihaz sahiplerine ise ufak bir güncelleme paketi sunulacak.

4.5G YAZISI İLK KEZ TÜRKİYE'DE KULLANILACAK

BTK'nın sorumluluk sizde dedikten sonra hakarete gelen telefon ürecileri, teknik ekiplerle görüşmelerini tamamlayarak ekranda '4.5G' yazısı için onay almayı başardı. Yabancı markaların bu konuda belirlediği bazı standartlar bulunuyor ve mobil iletişim operatörlerine bu seçenekler sunuluyor. Buna göre Apple iPhone modellerinde '4G' veya 'LTE', Samsung ve diğer Android modellerinde ise 'LTE' veya '4G+' seçenekleri sunuluyor. Bu yüzden de akıllı telefon ve tablet üreticileri ekranlarında 4.5G yazısını ilk kez Türkiye'de kullanacak.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR