BIST 9.671
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.495,27
MEMUR

CHP'den memurları sevindiren teklif

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), borç ödemede acze düşen devlet memurlarına kınama disiplin cezası verilmesine dair düzenlemenin kaldırılmasını istedi.

CHP, borç ödemede acze düşen devlet memurlarına kınama disiplin cezası verilmesine dair düzenlemenin kaldırılması ile ilgili Devlet Memurları Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verdi.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Devlet Memurları Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifini TBMM Başkanlığına sundu.

DEVLET MEMURLARINA KINAMA CEZASI

Teklifin gerekçesinde, Devlet Memurlarının çalışma kurallarını düzenleyen yasanın disiplin cezalarını düzenleyen 125. Maddesinin Kınama başlığını taşıyan “B” fıkrasının “k” bendinde borcunu ödemekte acze düşen devlet memurların kınama cezası ile cezalandırılmasının öngörüldüğü belirtilerek şöyle denildi:

“Fakat dar gelirli vatandaşlarımızın mevcut borç yükü ile mücadele ederken aynı zamanda disiplin cezaları ile yüzleşmelerine sebebiyet vermektedir. Söz konusu bent ile devlet memuru olarak çalışan vatandaşlarımız sürekli haciz tehdidine bağlı olarak bir baskı yaşamaktadırlar. Mevcut baskının azaltılması ve mağdur durumda bulunan vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için söz konusu kanun teklifi hazırlanmıştır.”

Teklife göre, Devlet Memurları Kanunun devlet memurlarına verilecek disiplin cezalarını düzenleyen 125. Maddesinin 'Kınama' başlığını taşıyan “B” fıkrasının “k” bendinde yer alan “Borçlarını kasten ödemeyerek hakkında yasal yollara başvurulmasına neden olmak” ibaresi kanun metinden çıkarılacak.

Yorumlar 2 Yorum
ÇOK OKUNANLAR