BIST 9.525
DOLAR 32,53
EURO 34,74
ALTIN 2.488,83
GÜNCEL

Cezaevlerinde imamla terapi!

Sanat ve meslek atölyelerinin kapandığı bazı cezaevlerine 4’er imam atandı.

Türkiye’de 330 cezaevinde, 240 psikolog görev yapıyor. Yani, her cezaevine bir psikolog bile düşmüyor. Ceza İnfaz Sisteminde Sivil Toplum Derneği (CİSST) Başkanı Zafer Kıraç’a göre, devlet, rehabilitasyon işini sivil toplum örgütlerine devretmek zorunda. Kıraç, “Rehabilitasyonu, yalnızca din görevlileri üzerinden yürütmeye çalışmak yasal değil, insan haklarına aykırı” dedi.

2057 çocuk cezaevinde

2057 çocuk cezaevinde Cezaevlerinde, 12-17 yaş arasındaki çocuk tutuklu sayısı 2057. 18- 21 yaş arasında ise 9 bin tutuklu var. Adalet Bakanlığı, 2017 yılına dek, 4 yeni çocuk cezaevi açarak, 1144 kişilik kapasite artışı hedefliyor. Çocuk Eğitimevi açılışı ise gündemde yok. Zafer Kıraç, Türkiye’de bir yıl içinde 200 bine yakın çocuğun, adalet sistemiyle tanıştığını, on bine yakının ise cezaevinden geçtiğini vurguluyor.

Kıraç, Bakanlığın, çocuk cezaevlerini kapatmak yerine yeni bina açma projesini eleştiriyor: “Karakola düştüğü anda, çocukta büyük bir yıkım başlıyor. Şakran ve Maltepe cezaevlerinden gelen tecavüz, şiddet ve ölüm haberleri ortada”

Devlet çekilmeli

Kıraç, devletin cezaevlerinin tümünde, rehabilitasyonda sınıfta kaldığına dikkat çekiyor. Az sayıdaki psikoloğun da bir süre sonra gardiyan gibi düşünmeye başladığını dile getiren Kıraç, eskiden müftülüklerden haftada bir kez cezaevine gelen imamlara kadro atandığı yönünde duyumlar aldıklarını anlatıyor. Kıraç, “170 bin mahpusun rehabilitasyonunu din adamları üzerinden yürüteceklerse buna hakları yok. 8 hapisanede, sanat atölyesinin kapatıldığı, her hapishaneye 4 imam atandığı bilgisi geldi” diyor.

 
 
 
Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR