BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,96
ALTIN 2.427,48
GÜNCEL

Canlı bombayı vuran polis memurundan acı haber...

Atatürk Havalimanı'nda terör saldırısı ve patlamayı gerçekleştiren canlı bombayı vurarak etkisiz hale getiren Gümrük Muhafaza Memuru Umut Sakaroğlu şehit oldu. İşte canı pahasına canlı bombayı engelleyen o polis...

İSTANBUL Atatürk Havalimanı'nda terör saldırısını gerçekleştiren canlı bombayı vurup, vatandaşları elindeki silahla taramasına engel olan Gümrük Muhafaza Memuru Umut Sakaroğlu şehit oldu.

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda dün akşam yaşanan canlı bomba saldırısında, havalimanı polisi Sakaroğlu, vatandaşlara ateş açan canlı bombayı yaralayıp vatandaşları taramasının önüne geçmişti. Sakaroğlu, saldırıdan yaralı olarak çıkmıştı ancak bugün hayatını kaybetttiği haberi geldi.

CANLI BOMBAYI VURAN POLİS MEMURU YAŞAMINI YİTİRDİ
Hürriyet'in Gümrük kaynaklarından edindiği  bilgilere göre, Sakaroğlu silahlı teröriste ilk müdahale eden isimlerdendi. Adının yazılmasını istemeyen kaynak “Saldırgan, ilk kontrolün olduğu noktadan geçiyor. Ve elinde silahla taraya taraya gidiyor. O sırada, Umut, terörist ile karşı karşıya geliyor. Umut da silahlıydı. Ve saldırgana müdahale ettiğini değerlendiriyoruz. O müdahale sonrası saldırgan üzerindeki bombayı patlıyor. Patlama, gelen yolcuları bekleyen kişilerin olduğu alana çok yakın. Maalesef Umut Sakaroğlu da o anda şehit oldu. Eğer Umut’un o müdahalesi olmasaydı, can kaybı daha fazla olabilecekti” dedi.
CENAZESİ MEMLEKETİNE GÖNDERİLECEK
Üç yıldır İstanbul’da Gümrük Muhafaza Memuru olarak görev yapan Sakaroğlu’nun cenazesi bugün İstanbul AHL’de düzenlenecek tören sonrası memleketi Hatay’a gönderilecek.

Yorumlar 4 Yorum
ÇOK OKUNANLAR