BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,21
ALTIN 2.247,51
YAZARLAR

Çalışma hayatı esnekleşiyor

Uzaktan çalışma çalışma hayatımıza artık girmiş bulunuyor. Bunun yanında artık en az 10 değil en az 5 işçi çalıştıran işyerleri ücretleri banka üzerinden ödemek zorunda olacak. turistik tesislerde çalışanlar artık daha az fazla mesai ücreti alacaklar.

Uzaktan çalışma çalışma hayatımıza artık girmiş bulunuyor. Bunun yanında artık en az 10 değil en az 5 işçi çalıştıran iş yerleri ücretleri banka üzerinden ödemek zorunda olacak. Turistik tesislerde çalışanlar artık daha az fazla mesai ücreti alacaklar.

İki günden beri irdelediğimiz 6715 sayılı Kanunda sadece kiralık (geçici) işçi uygulaması yok. İş hayatına ilişkin başka getiriler de söz konusu. Bugün de bunları ve 21.05.2016 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Yönetmelik değişikliğiyle gelen ücretlerin banka aracılığıyla ödenmesi konusunu ele alacağız. 

Uzaktan çalışma biçiminde esnek çalışma gelinen teknolojik gelişmeler karşısında bir ihtiyaçtı ve fiilen başlamıştı. Ancak bu sahanın da sistem içine alınması ve şartlarının belirlenmesi gerekiyordu. Evden de çalışılması mümkün bir işte illa belli bir işyerine gitmeden ulaşım zorluğu yaşamadan çalışmak, o işler için verimi artıracak nitelikte olacağı kuşkusuzdu.

İşte 6715 sayılı Yasa getirilen düzenlemelerden biri de uzaktan çalışmanın koşullarının tespit edilmesi oluyor.

UZAKTAN ÇALIŞMA NE DEMEK?

Uzaktan çalışma; işçinin, işveren tarafından oluşturulan iş organizasyonu kapsamında iş görme edimini evinde ya da teknolojik iletişim araçları ile iş yeri dışında yerine getirmesi esasına dayalı ve yazılı olarak kurulan iş ilişkisi olarak çalışma hayatımızda yerini alıyor. Uygulama örneğin işlerini bilgisayar üzerinden görebilenleri iş yerine gidip gelme zahmetinden kurtarmış olacak. 

SÖZLEŞME NASIL OLACAK?

Uzaktan iş sözleşmesinde; işin tanımı, yapılma şekli, işin süresi ve yeri, ücret ve ücretin ödenmesine ilişkin hususlar, işveren tarafından sağlanan ekipman ve bunların korunmasına ilişkin yükümlülükler, işverenin işçiyle iletişim kurması ile genel ve özel çalışma şartlarına ilişkin hükümler yer alacak.

Uzaktan çalışmada işçiler, esaslı neden olmadıkça salt iş sözleşmesinin niteliğinden ötürü emsal işçiye göre farklı işleme tabi tutulamayacak. İşveren, uzaktan çalışma ilişkisiyle iş verdiği çalışanın yaptığı işin niteliğini dikkate alarak iş sağlığı ve güvenliği önlemleri hususunda çalışanı bilgilendirmek, gerekli eğitimi vermek, sağlık gözetimini sağlamak ve sağladığı ekipmanla ilgili gerekli iş güvenliği tedbirlerini almakla yükümlü olacak.

İŞ GÜVENLİĞİ NASIL SAĞLANACAK?

Uzaktan çalışma zaten geldiğimiz iletişim çağında fiilen gerçekleşmiş ama yasal tanımı gerekli bir uygulama idi. Burada işverenlerin hoşuna gitmeyecek nokta iş güvenliği önemlerinden sorumluluğu olacak. Zira işveren iş yerinde değil uzakta evinden çalışacak işçisinin başına gelebilecek iş kazalarına karşı önlemlere riayetini sağlaması kolay olmayacak.

HEDEF DAHA AZ KAYIT DIŞILIK

Uzaktan çalışmanın yasallaşması tıpkı mevsimlik tarım işlerinin kiralık işçi uygulaması kapsamına alınması gibi kayıt dışılığı azaltmayı hedefliyor.

TURİZM SEKTÖRÜNDE DENKLEŞTİRME UZATILIYOR

Turizm sektöründe dört aylık süre içinde işçinin haftalık ortalama çalışma süresi, normal haftalık çalışma süresini aşamaz; denkleştirme süresi toplu iş sözleşmeleri ile altı aya kadar artırılabilecek. Bu durumda turizm tesislerinde işçi çalıştıran işverenlerin yaz döneminde işçiye yoğun çalışma karşılığı fazla mesai ödememeleri amacıyla denkleştirme süresi 4 aydan 6 aya çıkartılıyor.

BANKALARA KAYNAK, TASARRUFA DESTEK

Haziran ayından itibaren yürürlüğe girecek uygulama ile ücretlerin bankadan ödenme kıstası 10 işçiden 5 işçiye düşürülüyor.

İşyerleri ve işletmelerinde İş Kanunu hükümlerinin uygulandığı işverenler ile üçüncü kişiler, Türkiye genelinde çalıştırdıkları işçi sayısının en az 5 olması hâlinde, çalıştırdıkları işçiye o ay içinde yapacakları her türlü ödemenin kanunî kesintiler düşüldükten sonra kalan net tutarını,

Deniz İş Kanununa tabi olarak Türkiye genelinde en az 5 gemi adamı çalıştıran işverenler veya işveren vekilleri, çalıştırdıkları gemi adamına, o ay içinde yapacakları her türlü ödemenin kanunî kesintiler düşüldükten sonra kalan net tutarını,

5953 sayılı Kanuna tabi olarak Türkiye genelinde en az 5 gazeteci çalıştıran işverenler, çalıştırdıkları gazeteciye o ay içinde yapacakları her türlü ödemenin kanunî kesintiler düşüldükten sonra kalan net tutarını,

bankalar aracılığıyla ödemekle yükümlü olacaklar. Daha önce banka aracılığıyla ücret ödemesi 10 işçiden itibaren zorunlu kılınıyordu.

Uygulama bankaların kaynaklarına destek anlamına geliyor. Bu destek de ülkece tasarruf ihtiyacının karşılanmasına katkıda bulunmuş olacak.

Ücretlerin banka aracılığıyla ödenmesi konusu uygulamadaki aksaklıklar nedeniyle işçiler için çok anlam ifade etmiyor. Zira pratikte birçok işveren asgari ücret veya ücretin bir kısmını banka aracılığıyla öderken diğer kısmını elden veriyor. Hatta kimi işveren banka aracılığıyla ödediği asgari ücretin bile bir kısmını işçiden geri istiyor ve elden alıyor. İş kaybetme korkusuyla işçiler bu konuda çalışırken seslerini çıkaramıyorlar. 

Bu yazının tüm hakları Memurhaber.com'a aittir. "www." biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal takip yapılacaktır.

Yorumlar