BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,01
ALTIN 2.318,81
EMEKLİ

Çalışanlar için çifte emeklilik müjdesi!

Hükümet, önemli bir düzenlemeye daha imza atıyor. Bireysel Emeklilik Sistemi'ne (BES) katılımı teşvik eden, çifte emeklilik kapısını açacak olan tasarı tamamlandı..

Bireysel Emeklilik Sistemi’ne katılımı teşvik eden, çifte emeklilik kapısını açan tasarı hazır. Yüzde 25 devlet katkısına ek olarak vergi desteği sağlanacak.

Sisteme girenlere, belli bir yaştan sonra ömür boyu maaş ödenecek. Böylece hem emekli aylığı hem de sistemden gelen maaşlarını alabilecekler.

Sisteme devletin yüzde 25 katkısı sürecek, toplu ödeme almak yerine maaş sistemine dönen vergi teşviğinden yararlanacak. Yatırılan paralar ortak havuzda toplanarak ikinci emekli maaşı olarak ödenecek. Yıllık Gelir Sigortası düzenlemesi ile BES'e para yatıranlar 56 yaşından sonra düzenli gelire kavuşacak. Yeni işe girenler ve iş değiştirenler bir süreliğine otomatik olarak BES'e tabi olacak ve maaşlarından az bir tutar kesilerek, profesyonelce yönetilecek emeklilik hesabına konulacak.

ÖNCE BAKANLAR KURULU'NA GÖNDERİLECEK

Hazine Müsteşarlığı'nca hazırlanan BES'e ve hayat sigortalarına ilişkin tasarı hızlı şekilde Bakanlar Kurulu'na, ardından da Meclis'e gönderilecek. Sigorta sisteminde uzun süre kalanlara yönelik iyileştirmelerin yer aldığı tasarı ile tamamlayıcı emeklilik tasarrufları teşvik edilecek. Yeni ürün sunan sigorta ve emeklilik şirketlerine destek gelecek. Hazine yetkilileri, "Vatandaşları tasarrufa yönlendirmek için geliştirilen bu sistem ikinci emekli maaşı yolunu açacak. Sistemde kalanlar ömür boyu maaş alacak. Sisteme girip parasını almak yerine bu havuzda tutanlar için vergi desteği sağlanacak" dedi.

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR