BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
ÖĞRETMEN

Çalışan annelerin çocukları daha başarılı

ABD'de yapılan araştırmaya göre, çalışan annelerin çocukları kendi ayakları üzerinde durmayı genç yaşta öğreniyor, daha bilinçli oluyor.

ABD'nin köklü eğitim kurumlarından Harvard Üniversitesi'nde yapılan araştırmaya göre, çalışan annelerin çocukları daha başarılı oluyor. Üniversite çalışanları tarafından gerçekleştirilen araştırma, bebek sahibi olduktan sonra çalışmaya devam eden annelerin çocuklarının gelecekte daha çok avantaja sahip olacağını gösteriyor. Kuzey ve Güney Amerika, Avustralya, Avrupa, Asya ve Ortadoğu'dan 24 ülke üzerinde yapılan araştırmalar, çocukların cinsiyetleri baz alınarak hazırlandı.

Çok kazanıyorlar

Uzmanlar, çalışan annelerin kızlarının çalışmayanlara göre daha nitelikli işlerde çalıştığını, daha üst düzey mevkilerde görev aldığını ve daha çok para kazandığını ortaya çıkardı. Çalışan annelerin kızları ev işleriyle daha çok ilgilenmek zorunda kaldığı için bu durumun onları geleceğe hazırlama konusunda büyük öneme sahip olduğu üzerinde duruluyor.

Uzmanlar, çalışan annelerin oğullarının aileyle daha çok zaman harcadığına dikkat çekerken, çalışan annelerin erkek çocuklarına daha fazla sevecen yaklaştığı sonucuna vardı.

Araştırma aynı zamanda, genç yaştan itibaren anneleriyle büyüyen çocukların, çalışan annelerin çocuklarına göre kendi ayakları üstünde durabilme ve sorun çözme konusunda eksik kaldığına dikkat çekiyor.

Eşitlikçi oluyorlar

Anneyi evde oturan ve çocuklarına bakan geleneksel rol model halinden farklı gören çocuklar gelecekte eşitlik konusunda da daha bilinçli olarak yetişiyor. Annesinin çalışmasına alışan çocuklar, gelecekte eşlerinin çalışmasını da destekliyor ve bu duruma daha sağlıklı bakabiliyor.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR