BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
GÜNCEL

Bylock'taki 18 milyon mesaj inceleniyor!

Fetullahçı Terör Örgütü'ne yönelik soruşturma kapsamında, örgüt mensuplarının haberleşmek için kullandıkları Bylock programından elde edilen 18 milyon mesaja yönelik incelemeler sürüyor.

ANKARA Cumhuriyet Başsavcılığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, güvenlik birimlerince ByLock programından ulaşılan 18 milyon mesajın çıktısı alınarak, Ankara Adliyesinde güvenli iki odada depolandı.

Örgüt mensuplarının, haklarında yürütülen adli soruşturmaları boşa çıkarmak için yapmaları gerekenlerden, Türkiye'de örgüte yönelik gelişmelerin yurt dışındaki basın kuruluşlarında nasıl yer aldığına, örgütün, kendini gizleyebilmek için başkası adına okul açmaya kadar birçok mesajın incelemelerde ele geçirildiği öğrenildi.

Kapalı devre olan Bylock programının belli bir süre indirildiği App Store ve Play Store Türkiye temsilciliklerine yazı gönderen başsavcılık, programın hangi tarihe kadar indirilebildiğini sordu.

Örgüt üyelerinden birinin, 18 Şubat 2016'da diğer örgüt üyelerine, FETÖ'ye yönelik bir adli soruşturma konusunda mesaj gönderdiği belirlendi. Savcılık kaynakları, soruşturmanın taşrada yürütüldüğünü değerlendirirken, mesajda, soruşturma kapsamında örgüt mensuplarına, emniyet ya da savcılık soruşturmasında sorulması muhtemel sorular sıralanıyor.

Örgüt mensuplarına "Üzerinize kayıtlı ulaşım aracı var mı?", "Bankalarda veya özel finans kuruluşlarında hesabınız var mı?", "Kurucu sahibi veya ortağı olduğunuz şirket var mı?", "Varsa şirketin sermayesi ve hisse payı nedir?", "Pasaportunuz var mı?" "Yurt dışında hangi ülkelerde bulundunuz?" gibi sorulara doğru yanıtlar vermesi tavsiye ediliyor.

Mesajda, "Amacının Türkiye'de devletin bütün anayasal kurumlarını, güvenlik birimlerini, mülki ve adli yapısını ele geçirmek olduğu anlaşılan, Fetullah Gülen'in liderliğini yaptığı Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) örgütüne ne zaman, kimin aracılığıyla katıldığınızı açıklayınız?", "Söz konusu örgütün amacı ve stratejisi nedir?", "Örgüt içinde hangi illerde faaliyette bulundunuz? Bu illerde örgüt içerisinden kimleri tanıyorsunuz? Bu şahısların örgüt içerisindeki görevleri nelerdir?" gibi sorulara ise "Böyle bir örgüte katılmadım", "Böyle bir örgüt bilmiyorum", "Sözü edilen örgütün amacını ve hedefini bilmiyorum", "Faaliyette bulunmadım. Bu yüzden de kimseyi tanımıyorum" şeklinde yanıtlar vermeleri isteniyor.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR