BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,91
ALTIN 2.429,27
ÖĞRETMEN

Bursu kesilen öğrencilere bursları geri verilecek!

Dün yapılan bir haberde, çalıştığı için MEB bursu öğrenim kredisine dönüştürülen bir gencin sorunu dile getirilmişti. KYK'dan alınan son bilgilere göre, bu öğrencilerin bursu geri verilecek mi? İşte ayrıntılar memurhaber.com'da...

Çalıştığı için MEB bursu öğrenim kredisine dönüştürülen bir gencin sorunu dile getirilmişti. KYK'dan alınan son bilgilere göre, bu öğrencilerin bursu geri verilecek mi? İşte ayrıntılar...

Memurlar.net'in haberine göre KYK'dan alınan bilgilere göre, bu öğrencilerin bursu geri verilecek.

DÜN YAPILAN HABER:

KREDİ VE YURTLAR KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE

Benim çocuğum Anadolu öğretmen lisesi mezunu ve İlköğretim matematik öğretmenliğini 2.sırada kazanarak 29/09/2015 tarihinde MEB Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürlüğünün Müdürlüğünün ilan ettiği sonuçlara göre MEB BURSUNU kazanmış bulunmaktadır.

MEB öğretmenlik tercih bursunu kazanan yüzlerce arkadaşımızın bursu, yaz tatilinde SSK'lı olarak kısa süreli çalışmaları nedeniyle ÖĞRENİM kredisine dönüşmüş bulunmaktadır.

Gerekçe ise, KYK burs yönetmeliğinin 9/c maddesindeki; "yetim maaşı ve nafaka alanlar dışında; asgari ücret düzeyinde sürekli çalışıyor olmamak." hükmüdür.

Halbuki bu hüküm, 24/12/2015 tarihli 29572 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan yönetmelik değişikliğiyle tamamen yürürlükten kaldırıldı.

Çalışma süremiz, kısa dönemli olup, 26/06/2015 ila 28/09/2015 tarihleri arasındaki 89 günlük çalışmayı kapsamaktadır.

Şuan kurumdan hiç bir yetkiliye ulaşamıyoruz. Cevap vermiyorlar. "SSK'da aktif çalışıyor gözüküyorsunuz" diyorlar. SSK'da kişinin PASİF gözükmesi için ya emekli olması yada ölmüş olması gerekiyor.

Şu açıklama 2 gün önce Genel müdür Sinan Aksu'ya ait

"- Kredi ve burs başvurularındaki yenilikler
Aksu, kredi ve burs başvurularında bu yıl bir dizi yeniliğe gittiklerini kaydetti. Daha önce herhangi bir iş yerinde sigortalı olarak çalışan öğrencilere burs ya da kredi için başvuru imkanı sağlanamadığını hatırlatan Aksu, "Hükümetin eylem planında, çalışan öğrencilerin de bu imkandan yararlanabilmesi yer aldı. Biz de süratle bir düzenleme yaparak çalışan öğrencilere de başvuru imkanını sağladık ve düzenleme Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi" diye konuştu"

Evet Genel Müdür böyle konuştu fakat; konuşulan ile uygulama bir birinden farklı. Yaz tatilinde 89 gün ilk defa SSK'lı çalıştığım için oğlumun BURSU krediye dönüştü.

KYK'DAN ALINAN BİLGİ:

KYK'dan aldığımız bilgilere göre,

1- Daha önce sigortalı çalıştıkları için burs veya kredi olarak sisteme girme imkanları olmayanlar, geçen haftaki yönetmelik değişikliğiyle sistem içine girme imkanı elde etmiş, yapılacak değerlendirmeye göre kendilerine brs veya kredi verilecek.

2- Öncelikli olarak, MEB bursu gibi, burs hakkı kazananlar için de şuan değerlendirmeler yapılıyor. Değerlendirmeler bittikten sonra, hakettiği bursu öğrenim kredisine dönüşenler yeniden burs almaya başlayacak.

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR