BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,18
ALTIN 2.246,41
ÖĞRETMEN

Bursluluk sınavı başvurusu yapma PYBS sınavı ne zaman 2019

Ortaokulların 5, 6, 7, 8’inci, liselerin hazırlık sınıfı ile 9, 10 ve 11’inci sınıfların girdiği PYBS yani bursluluk sınavı ne zaman yapılacak sorusu merak konusu oldu. PYBS yani bursluluk sınavı başvuruları bu hafta içinde en geç 15 Mart cuma günü başlayacak. PYBS bursluluk sınavı ise 2 Haziran'da yapılacak.

Bursluluk sınavı başvuruları ne zaman 2019 PYBS başvuru formu yayınlandı mı soruları merak konusu oldu. Bursluluk sınavı başvuruları bu hafta içinde başlayacak. PYBS bursluluk sınavıu ise 2 Haziran'da yapılacak.

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) ya da eski adıyla Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) ne zaman soruları merak konusu oldu. Geçen yıl 12 Mart'ta başlayan bursluluk başvuruları 5 Nisan'da sona erdi. 2019 yılında PYBS başvuruları yani bursluluk sınavı başvuruları ise bu hafta başlayacak. PYBS sınavı ise 2 Haziran'da gerçekleşecek. 

BURSLULUK SINAVI NE ZAMAN: 2019 İOKBS başvuru tarihleri henüz belli olmadı, ancak geçtiğimiz dönem düzenlenen İOKBS için başvurular 12 Mart'ta başlamış ve 5 Nisan'da sona ermişti. Bu yıl başvuruların bu hafta içerisinde başlaması bekleniyor.

Öte yandan, başvuru işlemleri http://www.meb.gov.tr, http://www.odsgm.meb.gov.tr veya https://e-okul.meb.gov.tr internet adreslerinden yapılmıştı. Öğrenci velisi tarafından (çocuğunun başvuru şartlarını taşıması halinde) öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğünde sınav başvurusu da yapılabilmişti.

Şartları taşıyan öğrencilerin başvurusu okul müdürlüğünce sistem üzerinden onaylanmıştı.

SINAV NE ZAMAN: MEB’in yayımladığı 2019 sınav takvimine göre; ortaokulların 5, 6, 7, 8’inci, liselerin hazırlık sınıfı ile 9, 10 ve 11’inci sınıflarına yönelik düzenlenen İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (2019 İOKBS) 2 Haziran 2019 'da yapılacak

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR