BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,84
ALTIN 2.507,99
MEMUR

BÜRO MEMUR SEN 4/C son durum- 4/C torba yasa maddeleri- 4/C son dakika açıklamaları 07/07/2014

BÜRO MEMUR SEN 4/C son durum- 4/C torba yasa maddeleri- 4/C son dakika açıklamaları 07/07/2014. 4/C son dakika Faruk Çelik açıklama. Torba yasa 4/C kamu kadro. 4/C son dakika kadro açıklaması 7 Temmuz 2014. 4/C haberleri.

MEMURLAR- BÜRO MEMUR SEN 4/C son durum- 4/C torba yasa maddeleri- 4/C son dakika açıklamaları 07/07/2014. 4/C son dakika Faruk Çelik açıklama. Torba yasa 4/C kamu kadro. 4/C son dakika kadro açıklaması 7 Temmuz 2014. 4/C haberleri.

4/C İLE İLGİLİ HABERLER BURADA

Meclis'te görüşülen torba tasarı, kadro isteyen 4C'lileri de umutlandırdı. 4C'liler, Meclis'teki görüşmeleri sırasında verilecek bir önerge ile, kadro düzenlemesinin tasarıya eklenmesini istiyor. Kamu çalışanları, Kamu Personeli Danışma Kurulu'nda karara bağlanan 9 konunun da tasarıya eklenmesini talep ediyor. Bu 9 maddeden bazıları şöyle; "Sümer Holding'de çalışan sözleşmeli personelden işsizlik sigortasının kesilmemesi, iş ve meslek danışmanlarının ek ödemelerinin artırılması, nöbetçi memurluk uygulamasının kaldırılması."

4/C'LİLERLE İLGİLİ HABERLER BURADA!



4/C'lilerle igili haberler BURADA!

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu disiplin affında ve 4/C’lilerin kadroya geçirilmeleri konusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile büyük oranda anlaşma sağlandığını bildirdi.

Memurların 30 yıl sonrası özlük haklarına yansımayan hizmetlerini 35 yıla çıkardıklarını anlatan Gündoğdu, ayrıca bu yıl taban aylığına yüzde 17 net zam aldıklarını, bazı çevrelerin iddia ettiği gibi memurları aldatmadıklarını söyledi.

4//C'Lİ PERSONELE EŞ VE ÇOCUK YARDIMI VAR MI?

Adalet Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı 4/C statüsünde istihdam edilen personele eş ve çocuk yardımı ile ilgili tereddütleri Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğünün görüşü ile giderilmiş oldu.

Memur-Sen Konfederasyonu tarafından 2014-2015 dönemini kapsayan 2. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmelerinde 4/C'li personele aile yardımı verilmesi noktasında mutabakata varılmıştı.

Toplu Sözleşme metninde yer alan madde şöyle: ‘'Aynı veya haftanın bazı günleri ya da günün belirli saatleri gibi kısmi zamanlı çalışanlar ile parça başı ücret vermek suretiyle istihdam edilenler hariç olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarında 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (C) fıkrası hükmüne istinaden yürürlüğe konulan Bakanlar Kurulu kararları kapsamında Yüksek Seçim Kurulu ve Türkiye İstatistik Kurumunda istihdam edilen geçici personel ile 3/5/2004 tarihli ve 2004/7898 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı uyarınca kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilen geçici personele, anılan Kanunun 203 üncü maddesinin üçüncü fıkrası hükümleri hariç olmak üzere aynı usul ve esaslar çerçevesinde eş için 2.533 gösterge ve her bir çocuk için 297 gösterge üzerinden aile yardımı ödeneği verilir.''

Toplu Sözleşmenin bu hükmü ile aile yardımı kazanımı, evli eşi çalışmayan ve iki çocuklu 4/C'li personel maaş zammına ilave olarak 164 TL eş yardımı; 0-6 yaş grubu çocuklar için 38 TL, 6 yaş üstü çocuklar için ise 19 TL çocuk yardımı almaya hak kazanmıştı.

Adalet Bakanlığı, bu hükmün uygulanmasında ortaya çıkacak tereddütlerin giderilmesi için 13/01/2014 tarihli ve 99343242/869-12/40/133 sayılı yazı ile Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğünden görüş istedi.

Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğünün Adalet Bakanlığının yazısıyla ilgili görüşü şöyle:

1-657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (C) fıkrasına göre istihdam edilen personelin işe başladıkları, diğer bir ifadeyle ücret almaya hak kazandıkları tarihten itibaren aile yardımı ödeneğini de almaya hak kazanacak olmaları nedeniyle, işe başlanılan tarih ila 14/01/2014 tarihleri arasında çalışılan günlerle orantılı olarak 15/01/2014 tarihinde ödenecek kıst ücretle birlikte kıst aile yardımı ödeneğinin de verilmesi,

2- 15-01-2014-14-02-2014 dönemi ile izleyen diğer aylık dönemler için söz konusu Kararda belirtilen usul ve esaslar çerçevesinde görevin yapılmasına müteakip her ayın 15'inde aylık ücretiyle birlikte aile yardımı ödeneğinin tam ödenmesi,

3-15-12-2014-2812-2014 tarihleri arasındaki dönem için çalışan günlerle orantılı olarak kıst ücretle birlikte kıst aile yardımı ödeneğinin de verilmesi,

4-Bu şekilde çevrilecek aile yardımı ödeneğinden sosyal güvenlik mevzuatı çerçevesinde yapılacak kesintiler ile gelir ve damga vergisi dışında herhangi bir kesinti yapılmaması,

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI'NIN DA TEREDDÜTÜ KALMADI

Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğünün Adalet Bakanlığına verdiği görüş, Milli Eğitim Bakanlığı içinde emsal oluşturdu. Milli Eğitim Bakanlığı da 4C statüsünde çalışan personele eş ve çocukyardımı verilmesi noktasında ortaya çıkacak tereddütlerle ilgili Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğünden görüş istedi.

Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğünün Milli Eğitim Bakanlığına verdiği cevapta: ‘'0-6 yaş arası çocukları için bir kat artırımlı şekilde (594) gösterge rakamı üzerinden aile yardımının ödenmesi gerektiği değerlendirilmektedir'' denildi.

Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü konuyla ilgilide Adalet Bakanlığına verilen görüşü örnek gösterildi.

Konuyu değerlendiren Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul,‘' Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğünün görüşüne göre;4C statüsünde çalışan personele eş ve çocuk yarımı verilmesi konusunda yaşanan tereddütler giderilmiş oldu. Toplu Sözleşme Görüşmelerinde 4Cli personelin çalışma süreleri 11 ay 28 güne çıkarıldı. Maaşlarında ise başta aile ve çocuk yardımı olmak üzere, seyyanen alınan zamlarla birlikte hatırı sayılır bir iyileştirme yapıldı. 4C'li personele ilişkin en köklü çözümün bu personele kadro verilmesidir. Taleplerimiz gerçekleşene kadar mücadelemiz devam edecek'' diye konuştu.

kamuajans.com


MEMURLAR- NİYAZİ SOLAK-MEMURHABER [ANKARA]

Büro Memur-Sen yeni Genel Başkanı Uğur Ünalan memurhaber.com'a önemli açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz hafta genel kurulu yapılan Büro Memur-Sen'in yönetim kadrosu değişti. Büro Memur-Sen'in genel başkanı seçilen Uğur Ünalan ise ilk röportajını Memurhaber'e verdi.

İşte Büro Memur-Sen Genel Başkanı Uğur Ünalan'ın memurhaber.com'a verdiği röportajdan önemli kısımlar...

Büro Memur-Sen genel sekreterliğinde 6 yıl görev yaptım. Bu görev süresinde üzerimize düşen vazifeyi en iyi şekilde yaptığımıza inanıyorum. Bugün geldiğimiz noktada 15 Haziran 2014 tarihinde yapılan Genel Kurul Toplantısı'nda ekibimizle birlikte yeni bir yönetim şeklini aldık. Büro Memur-Sen'e genel başkan olarak bizi seçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Büro Memur-Sen genel başkanı olarak mazbatamı almış bulunuyorum. Mazbatamı almamla beraber İlk röportajı www.memurhaber.com'a veriyorum. Biz şunu söylüyoruz konuşma metnimizde de bunu ifade ettik, "Dün dünde kaldı cancağızım, yeni şeyler söylemek lazım." Mevlana'nın sözüyle hareket ediyoruz. Bu söz bizim için önem arz etmektedir. Dün dünde kaldı derken, dünden çıkarabileceğimiz bir çok ders var, bizde hatalardan ders çıkaracağız. Büro Memur-Sen'de yaşanan hatalardan ders çıkaracağız. Geçmişe tamamen çizgi çekmeyeceğiz. Bize oy veren ya da vermeyen herkese, demokrasi ortamında geçen törenimizde, her hangi bir ayrım yapmaksızın eşit bir şekilde davranağız. Büro Memur-Sen'i bir bütün olarak değerlendirip tüm teşkilatımızı kucaklayacağız. Sendikamızı daha ileriye taşımak adına, hedefimiz şu an da büro hizmet kolunda çalışmakta olan 250 bin kamu çalışanının tamamını Büro Memur-Sen'e üye yapmaktır. 2015 yılının Mayıs ayında Büro Memur-Sen'in üye sayısının 150 bine ulaşmasını hedefliyoruz.

 

TOPLU SÖZLEŞMELER NE OLACAK?

Kamu Personeli Danışma Kurulu'nda (KPDK) görüşülmekte olan ve memurların kazanımı olarak kayda geçen tüm sözleşmeler için gerekli çalışmalar yapılıyor.

MEMURLARA SERVİS GELECEK Mİ?

Memurların 12 yıldan beridir hasret kaldığı 'memur servisleri' için gerekli görüşmeleri sürdürüyoruz. Personel taşımacılığına ayrıca taşra düzeyinde de yayacağız. Memur servisi konusunda en büyük mağduriyeti Büro Memur-Sen kolunda çalışan memurlar yaşıyor. En kısa süreç zarfında memur servisi uygulamasını kazandırmayı hedefliyoruz. Memur servislerine ilişkin olarak Memur-Sen ve Büro Memur-Sen olarak ortak taleplerimizi gerekli yerlere ilettik ve çalışmalar devam ediyor. Memur-Sen'e bağlı diğer sendikalarda memurlara servis uygulamasına yönelik olarak isteklerimizi toplu olarak ilettik. Memurlara servis uygulamasına ilişkin KPDK'da gerekli görüşmeler yapılıyor.

MEMURLARA 1 DERECE VE DİSİPLİN AFFI

KPDK'da düzenlenen  toplantılarda memurlara 1 derece ve disiplin affının gelmesine yönelik görüşmeler yapılıyor.

BİZ GÜNÜ KURTARMA ADINA AÇIKLAMA YAPMIYORUZ

Biz günü kurtarma adına; şunu yapacağız, bunu yapacağız gibi açıklamalarda bulunmuyoruz. Detaylar netleşince gerekli açıklamayı yapacağız. Biz dürüstlükten hiç bir zaman taviz vermeyeceğiz.

SENDİKAMIZA BAĞLI KURUMLAR ARTIYOR

Büro Memur-Sen'in saygınlığı çeşitli bakanlıklar ve kurumlar sayesinde daha da artıyor.

POLİSLER SENDİKALI OLACAK

Emniyet Genel Müdürlüğü'yle yaptığımız görüşmeler sonucunda, hem askeriyedeki sivil memurların hem de emniyette çalışan sivil memurların şu andaki tercihi Büro Memur-Sen'dir. Çünkü diğer sendikalara üye olduklarında, üye olmaktan başka bir şey olmayacağının kendileri de farkındadır. Toplu sözleşme masasına oturmak gerekiyor ve talepler doğrultusunda çalışmaların sürdürülmesi gerekmektedir.

FAZLA MESAİ ÜCRETLERİ ÖDENECEK

Çeşitli kurumlarda çalışan memurların fazla mesai ücretleri gasp ediliyordu, bunun önüne geçmek amacıyla çalışmalar başlayacak. 666 kanun hükmünde kararnameyle 550-750 lira arasında hak kayıpları devam etmektedir. Yeni bir düzenlemeyle yeni hakların getirilmesi için çalışmaları bu yönde ağırlaştıracağız. Meclis ayağımızı güçlendirmeye devam edeceğiz. STK'lar taleplerini doğrudan dile getirebilmelidir.

SGK'DAKİ HAK KAYIPLARI ÖNLENECEK

Sosyal Güvenlik Kurumu'ndaki hak kayıpları 1 milyarın üzerine tekabül ediyor. Havuz parası da SGK'nın çalışanlarının yakındığı başka bir sorundur. İkramiyeler ve fazla mesai ücretleri de yine aynı şekilde kaldırılmıştır. Biz eşit işe, eşit ücret istiyoruz.

MEMURLAR FAZLA MESAİYE KALIYOR

Hizmet kolumuzdaki tüm büro memurları halkla iç içedir. Memurlar gerektiği zamanlarda fazla mesaiye kalmış olsa da karşılıkları fazla mesai ücreti olarak yansımalıdır.

HAVACILIK TAZMİNATINDA SON DURUM

Yıllardır Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nde 'havacılık tazminatına' ilişkin söylemler gündemde yerini alıyor. Ama bugüne kadar havacılık tazminatına yönelik önemli bir adım atılmadı. Genel kurulumuzda havacılık tazminatının da sözünü verdik. Havacılık tazminatıyla ilgili gerekli bakanlıklarla görüşmeler yapacağız.

GEÇMİŞTEN DERS ÇIKARACAĞIZ

Büro Memur-Sen olarak yapacağımız çalışmalarda söylenenler sözde kalmayacak. Memurların kazanımları için elimizden geldiği kadar mücadele edeceğiz. Çalışmaların uygulamaya konulmadığı takdirde gerekli eylemleri kurumların önünde yapacağız.

ARTIK EYLEM ZAMANIDIR

Artık eylem zamanıdır, söylemlerle beraber eylemlerimizi yerine getireceğiz. Biz kimsenin arka bahçesi de ön bahçesi de değiliz. Herkesin siyasi görüşü kendine aittir. Büro Memur-Sen'in 55 bin üyesi ile beraber emin adımlar atacağız.

KÜLTÜR MEMUR-SEN'DE KATILDI

Memur-Sen ailesine Kültür Memur-Sen'de katıldı ve ilk 11'imizle beraber yolumuza devam ediyoruz. Kamuda çalışan memurlar için elimizden gelenin en iyisini ilk 11'imizle Memur-Sen çatısı altında yapmaya hazırız. Ücret sendikacılığı yapmıyoruz, hizmet sendikacılığı yapıyoruz.

BEN ÇOK ETKİLENDİM

Büro Memur-Sen toplantısında bulunanlara, bizimle birlikte bu teşkilatı daha iyi noktalara taşımaya var mısınız diye 3 defa sorduğumda da, evet cevabını coşkulu bir şekilde aldım. Bu cevap beni sevindirdi  ve çok etkilendim.

TEŞKİLATIMIZ KAZANDI

Büro Memur-Sen olarak eski yönetime de teşekkür ederiz. Teşkilatta emeği geçen hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Herkesin görüşü bizim için çok önemlidir. Ben sendika genel başkanı olarak Büro Memur-Sen genel başkanlığı görevimi iki dönemle sınırlıyorum. Açık ve net açıklamalar yapmaktan asla kaçınmıyorum.

 

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR