BIST 10.083
DOLAR 32,25
EURO 34,81
ALTIN 2.425,24
GÜNCEL

Bunların yapın elektrik faturanız az gelsin!

Yüksek elektrik faturaları, vatandaşların tepkisini çekiyor. İstanbul'da ikamet eden vatandaşlar, elektrik faturalarındaki dağıtım bedeli ve diğer vergilerle birlikte ödenecek tutarın 2 katına çıktığını belirtiyor.

Bunların yapın elektrik faturanız az gelsin!

Elektrik Mühendisleri Odası’nın verilerine göre ev içi elektrik tüketiminin yaklaşık yüzde 50’si mutfakta gerçekleşiyor. Günün 24 saati ve yılın 365 günü çalışan buzdolaplarından yemek pişirmenin vazgeçilmezi ocak ve fırınlara, zamandan ve su tüketiminden tasarruf sağlayan bulaşık makinelerinden hayatı kolaylaştıran küçük ev aletlerine kadar mutfaktaki araçları kullanırken daha bilinçli hareket ederek faturalara yansıyan enerji tasarrufu yapmak mümkün.

Bunların yapın elektrik faturanız az gelsin!

Enerji tasarrufu bilincini artırmayı hedefleyen elektrik tarifeleri karşılaştırma ve tedarikçi değiştirme internet sitesi EnCazip’in kolaylıkla uygulanabilecek tasarruf önerileri ise şöyle:

Bunların yapın elektrik faturanız az gelsin!

Buzdolabınızı boş bırakmayın Tüm ev içi elektrik tüketiminin yaklaşık yüzde 30’u buzdolabından kaynaklanmaktadır. Buzdolabından en yüksek oranda verim elde etmek için boş kalan alanları doldurarak buzdolabınızın tamamını kullanmaya gayret edin. Sanılanın aksine buzdolabı ve dondurucularınızı tamamen doldurmak enerji kaybına neden olmak yerine daha fazla şeyi soğutmanıza yardımcı olacaktır.

Bunların yapın elektrik faturanız az gelsin!

Fırında aynı anda birden fazla yemek pişirin Yemek yaparken fırın kullanıyorsanız fırınınızın alabileceği birkaç yemeği aynı anda pişirebilirsiniz. Elektrikli ankastre bir fırın bir saat boyunca çalıştığında ortalama olarak 2500 Watt enerji harcar. Haftada 3 kez fırın kullandığınızı varsayarsak tüketiminiz aylık yaklaşık olarak 12 TL’ye denk geliyor. Benzer sıcaklıklarda pişebilecek iki yemeği aynı anda fırına koyarak yılda 72 TL tasarruf edebilirsiniz.