BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,95
ALTIN 2.436,36
KPSS

Bunları okumadan KPSS sınavına girmeyin

KPSS 2016 sınavı yarın yani 22 Mayıs tarihinde yapılacak. Sınava girecek adayların heyecanlı bekleyişi devam ederken uzmanlardan uyarılar geldi.

KPSS 2016 sınavına saatler geldi. Memur olmak isteyen adayların gireceği sınavlardan biri olan KPSS sınavı genel yetenek, genel kültür, eğitim bilimleri aşaması ile başlayacak.

Adaylar sınavın sonucuna göre garanti iş kapısı olarak görülen ‘devlet memurluğu’ için başvurabilecekler. 97 bin kadro için lise ve üniversite mezunu toplamda 4 milyon civarı aday yarışacak. Sınavdaki performansı, öncesindeki hazırlık sürecinin verimliliği kadar, testleri çözmedeki davranış kalıpları ve ruh hali de etkiliyor. Hatta bir gün evvelindeki tercihler, salona gelinen zaman ve nelerin yenilip tüketildiği de…

Yeni Hayat gazetesi'nin haberine göre; Eğitim Uzmanı Bahadır Akgül’ün adaylara tüyo, taktik ve tavsiyeleri şöyle:

*Kapsamlı konu tekrarı yapmayın. Bu saatten sonra yapacağınız konu tekrarları konuyu anlamadan ziyade karıştırmanıza neden olabilir.

*Günde en az iki deneme çözün. Çözümlerden birini sınava giriyormuş gibi sınav saatinde ve öngörülen zaman sürecinde, diğerini ise soru bankası şeklinde ve zamanı dikkate almadan uygulayın.

*Sizi sınava odaklanmaktan uzaklaştıracak İnternet dünyasına daha az vakit ayırın.

*Sınava ilişkin kaygı düzeyinizi yükseltmeyin. Bu aşamadan sonra daha fazla çalışmanız mümkün değil. Eldeki bilgiyi verimli kullanmaya bakın.

*Önceki yıllarda çıkmış KPSS sorularını mutlaka gözden geçirin. ALES sorularına da göz atmakta fayda var.

*Sınavdan önceki akşam ya da sınav sabahı herhangi bir yakınınızla sınav performansınıza yönelik görüşme yapmayın. Dilekler, beklentiler sizi kaygı durumuna sürükleyebilir.

*Beslenmenize ve uyku düzeninize dikkat edin. Her zamanki uyku düzeninize ve rutin yemek saatlerinize uyun. Daha fazla uyku ya da daha az uyku uyumanız ya da öğün alışkanlığınızı değiştirmeniz biyolojik saatinizle çelişebileceği için sizi zor durumda bırakabilir. Sınav sabahı iyi bir kahvaltı yapmayı ihmal etmeyin, sınavdan önceki akşam ağır yemekler yemeyin.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR