BIST 9.560
DOLAR 32,45
EURO 34,48
ALTIN 2.468,29
İŞÇİ

Bu yöntemi yapanın emekli maaşı artıyor

Milyonlarca çalışan emekli olduktan sonra rahat geçinmek istiyor. Çalışırken emekli olmak için gün sayanların bir beklentisi de yüksek maaş alabilmek.

Bu yöntemi yapanın emekli maaşı artıyor

Milyonlarca çalışan emekli olduktan sonra rahat geçinmek istiyor. Çalışırken emekli olmak için gün sayanların bir beklentisi de yüksek maaş alabilmek. Maaşı 7 adımda artırmak mümkün. Çalışanlar en çok 2 konuyu merak ediyor. Biri ne zaman emekli olacağı, diğeri de ne kadar maaş alacağı. Yıl, yaş ve prim gün şartlarını tamamlayanlar emekli olabiliyor. Emekli maaşını ise çalışırken atılacak 7 adım ile artırmak mümkün. Ancak maaşı yükseltmenin bazı kuralları var. En önemli parametre brüt maaşınız. Bu maaş eğer 3 bin lira ve üzerindeyse ileride atacağınız adımlar ile maaşınızı artırabilirsiniz.

Bu yöntemi yapanın emekli maaşı artıyor

1-ERKEN PLAN YAPIN: Emekliliğinizi planlarken son bir iki yılı düşünmeyin. Şimdiden yani eğer imkan varsa 8-10 yıl öncesinden planınızı yapın. Böylece alacağınız maaşı daha da artırabilirsiniz. Çünkü maaş hesaplarken kazançlarınızın tamamına bakılıyor.

Bu yöntemi yapanın emekli maaşı artıyor

2- YILDA 70 LİRA ARTIRIN: Çok çalışmak ya da çok fazla günü olmak tek başına maaşı etkilemiyor. Hatta günü daha az olan birisi günü fazla olandan daha çok maaş alabiliyor. Burada sizin brüt maaşınız yani prime esas kazancınız önemli. Brüt maaşınız 3 bin lira ve üzerindeyse yıllık 60-70 lira kazancınız olur.

Bu yöntemi yapanın emekli maaşı artıyor

3- İKİNCİ SİGORTALILIK: Eğer imkanınız varsa birden fazla yerde sigortalı çalışmak prime esas kazancınızı yükseltecektir. Kaç yerde sigortalı olursanız olun bir ayda 30 gün sayılır. Ancak kazancınız toplanacağından yükselir.