BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,90
ALTIN 2.437,87
ÖĞRETMEN

Bu üniversiteyi tercih eden herkese burs!

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, "Türkiye'de ilk defa bir devlet üniversitesi olarak bu sene üniversitemizi tercih eden tüm öğrencilere burs vereceğiz." dedi.

Prof. Dr. Haluk Görgün, üniversitenin sosyal tesislerinde düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmada, FETÖ'nün darbe girişimini kınayarak, üniversitelerinde 4 dekanın istifasını verdiğini ifade etti ve öğrencilerine bu yıl burs verileceğini duyurdu.

Türkiye'nin en iyi akademik kadrosu ve donanımına sahip üniversitelerinden biri olduklarını belirten Görgün, "Burada okuyacak öğrenciler çok avantajlı olacak. Başarılı öğrencileri üniversitemize çekmek için vakfımız aracılığıyla her öğrenciye burs vereceğiz. Bölgedeki kurumlar, kuruluşlar, organize saniye bölgeleri yöneticilerinin de yer aldığı GTÜ Eğitim ve Araştırma Vakfını kuruyoruz." ifadesini kullandı.

 

Görgün, vakfın öğrenci ile öğretim elemanlarına akademik ve eğitim çalışmalarında destek olacağını anlatarak, şöyle konuştu:

BİZİ TERCİH EDENE BURS VERECEĞİZ

"Türkiye'de ilk defa bir devlet üniversitesi olarak bu sene üniversitemizi tercih eden tüm öğrencilere burs vereceğiz. Bütün öğrencilere istisnasız. GTÜ'yü sıralamada yazan tüm öğrenciler burslu okuyacaklar ilk seneyi ama bunu da ifade etmek gerekiyor. İlk bine girenler, ilk 5 bine girenler, 5 bin-10 bin arasında olanlar, 10 bin-20 bin arasında olanlar ve daha sonrası ayrı kategorilerde burs alacaklar. Başarı bursu da olacak. Sınavda ilk 5 binlik dilimde olan öğrencilere aylık bin lira, 5-10 bin arasındakilere 750 lira, 10-20 bin arasındakilere 500 lira, 20-30 bin arasındakilere 400 lira, 30-50 bin arasındakilere 300 lira ve 50 bin üzeri öğrencilere de aylık 200 lira burs vereceğiz."

TÜRKİYE'NİN EN İYİ ÜNİVERSİTELERİNDEN BİRİYİZ

Görgün, GTÜ'nün hem akademik hem donanım açısından Türkiye'nin en iyileri arasında yer aldığını kaydetti.

Üniversitelerinde lisans eğitimi veren 4 fakültede 2 bin 427 öğrenci ve 9 lisans üstü programda 3 bin 518 olmak üzere toplam 5 bin 940 öğrencinin eğitim gördüğünü dile getiren Görgün, yeni eğitim döneminde lisans ve lisans üstü bine yakın öğrenci alacaklarını söyledi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR