BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.424,08
GÜNCEL

Bu programı bitirene pilotluk garanti!

Türk Hava Kurumu Üniversitesi bünyesindeki Pilotaj Yüksek Lisans Programı'nı bitirenler Türk Hava Yolları'nda iş başı yapacak.

Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi bünyesindeki Pilotaj Yüksek Lisans Programı'nı bitirenler, Türk Hava Yollarında (THY) iş başı yapacak.

THK Üniversitesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Üniversite ile THY işbirliğiyle iş garantili yüksek lisans programının başlayacağı bildirildi.

Yaklaşık 2 yıl sürecek olan pilotaj yüksek lisans programının ardından THY'nin mezun olan bütün pilot adaylarını bünyesine katacağı belirtilerek, protokolün THK Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Osman Yıldırım ve THY Genel Müdürü Temel Kotil arasında imzalandığı kaydedildi.

Üniversitenin Ankara, İstanbul ve İzmir’de başlatılacak yüksek lisans programlarının sonunda bütün pilot adaylarının THY'de iş başı yapacağı belirtildi.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan THK Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban, THY'nin dünyadaki en büyük havayolları arasında adını altın harflerle yazdırdığını ifade ederek, şunları kaydetti:

''Böyle büyük ve köklü bir kurumla işbirliği yapmak bizim için onurdur. Biz de 88 yıl önce Ulu Önder Atatürk’ün kurduğu büyük ve köklü Türk Hava Kurumu’nun üniversitesi olmaktan gurur duyuyoruz. İşbirliği yapmak bize mutluluk verdi. Türk Hava Yolları gibi dünyanın sayılı havayolu şirketi arasına girmiş bir büyük kurumda, diplomalarını aldıkları gün işbaşı yapacaklar. Bu mesleği seçenler, geleceğe yatırım yapacaklardır.”

Açıklamaya göre, yüksek lisans programının ön başvuru koşulları, Türk Hava Yolları tarafından belirlenecek. Ekim ayında başlayacak dersler, 4 dönem sürecek ve her dönem yeni öğrenci kayıtları uygun olarak yapılacak.

Protokol kapsamında Türk Hava Kurumu Üniversitesi THY'ye pilot yetiştirecek

Türk Hava Yolları (THY) ile Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi arasında pilot yetiştirilmesi ve hava yolu şirketinde istihdam edilmesini kapsayan protokol imzalandı.

THY Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamada, iki kurum arasındaki imza törenine THY Genel Müdürü Temel Kotil, Genel Müdür Yardımcıları Asaf Ahmed Bora, Genel Müdür Ömer Faruk Öztürk, Uçuş Eğitim Başkanı Sedat Şekerci, THK Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Osman Yıldırım, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban ve Hava Ulaştırma Fakültesi Dekanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kaya katıldığı belirtildi.

İmzalanan protokol ile THK Üniversitesi'nin pilot yetiştiren programına, THY tarafından üniversiteye seçim aşamasında gerekli destek verilerek işbirliğine gidilecek ve mezun olanlardan uygun bulunan adaylar hava yolu şirketinde istihdam edilecek. Bu doğrultuda sözleşme süresi boyunca aranılan özelliklere sahip olan THK Üniversitesi'nin bu programına dahil olan ve başarıyla mezun olanlar, THY'de II. Pilot Adayı olarak görev yapacak.

THY'nin kısa, orta ve uzun vadeli değerlendirmeleri çerçevesinde, ihtiyaç duyacağı insan kaynağını gerek nitelik gerekse sayısal olarak ortaya koyarak takip ettiği aktarılan açıklamada, özellikle kokpit personeli konusunda duyulacak ihtiyacın, filodaki uçak sayısı artışına paralel olarak ortaya çıktığı kaydedildi.

Bu doğrultuda, THY'nin, ihtiyaç duyduğu nitelikteki insan kaynağını sağlama potansiyeline sahip üniversiteler, yüksekokullar ve çeşitli eğitim kurumlarıyla işbirlikleri gerçekleştirdiği belirtilen açıklamada, "THY Uçuş Eğitim Başkanlığı ikili protokollerle çeşitli üniversite ve yüksekokulların, sektöre insan kaynağı kazandırmak üzere yürüttüğü eğitim faaliyetlerine belirli sınırlar içinde destek sağlayarak, hem önemli bir sorumluluğu yerine getiriyor hem de yetişen insan kaynağından uygun özellikte olanları, ortaklığımız bünyesine kazandırarak avantaj sağlıyor" ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR