BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,85
ALTIN 2.428,90
İŞÇİ

Bu memurların ek göstergesi artıyor!

Daire başkanları ile grup başkanlarının ek göstergelerini 3.000'den 3.600'e yükseltecek olan kanun teklifi TBMM'ye sunuldu...

Ak Parti Manisa Milletvekili Recai Berber ve arkadaşlarının Meclise sunduğu kanun teklifine göre, daire başkanları ile grup başkanlarının ek göstergeleri 3.000'den 3.600'e yükseltilmektedir.

Memurlar.net'in haberine göre kanun teklifinde yer alan 10. madde şu şekildedir:

MADDE 10- 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa ekli (II) sayılı Cetvelin; "4. BAŞBAKANLIK VE BAKANLIKLARDA" bölümünde yer alan "Genel Müdürlük ve Başkanlık Daire Başkanı, Millî Eğitim Bakanlığı Grup Başkanı," ibareleri ile "5. YARGI KURULUŞLARI, BAĞLI VE İLGİLİ KURULUŞLAR İLE YÜKSEK ÖĞRETİM KURULUŞLARINDA" bölümünde yer alan "Daire Başkanı, Gelir İdaresi Grup Başkam," ve "Grup Başkanı ve" ibareleri metinden çıkarılmış, aym Cetvelin "1. BAŞBAKANLIK VE BAKANLIKLARDA" bölümüne "Serbest Bölge Müdürü" ibaresinden sonra gelmek üzere "Genel Müdürlük ve Başkanlık Daire Başkam, Millî Eğitim Bakanlığı Grup Başkam.," ibaresi, "2. YARGI KURULUŞLARI, BAĞLI VE İLGİLİ KURULUŞLAR İLE YÜKSEK ÖĞRETİM KURULUŞLARINDA" bölümüne "Türkiye İstatistik Kurumu Bölge Müdürü," ibaresinden sonra gelmek üzere "Daire Başkanı, Gelir İdaresi Grup Başkanı, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği Grup Başkanı," ibaresi eklenmiştir.

BU MADDE GETİRİYOR?

Bu maddeyle 3000 olarak belirlenmiş olan Başbakanlık ve Bakanlıklardaki Genel Müdür ve Başkanlık Daire Başkanları ile MEB Grup Başkanlarının ek göstergesi 3.600'e çıkarılmaktadır.

Yine, 3000 olarak belirlenmiş olan Yargı kuruluşları, bağlı ve ilgili kuruluşlar ile yüksek öğretim kuruluşlarındaki Daire Başkanı ve Gelir İdaresi Grup Başkanlarının ek göstergesi 3.600'e çıkarılmaktadır.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR